A selekcija

ORLOVI NA OKUPU, MUSLIN ŽELI POBEDU U BEČU

02.10.2017.

Momci su dobro raspoloženi, znamo šta nas očekuje i verujem da ćemo uspešno da okončamo kvalifikacije

 

Srbija se nalazi na dva koraka do Rusije i najvećeg planetarnog takmičenja koje bi Orlove definitivno vratilo među najbolje selekcija na svetu, a izabranici selektora Slavoljuba Muslina počeli su danas pripreme za duele protiv Austrije (6.oktobar) u Beču i Gruzije (9.oktobar) u Beogradu.
Svi pozvani igrači došli su u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi gde će reprezentacija boraviti do četvrtka kada odlazi u Austriju.
-Imali smo nekoliko kadrovskih problema, mislim tu na Spajića i Vukovića, želja mi je da ne bude više povređenih igrača i da svi pozvani budu na raspolaganju za predstojeće mečeve. Raduje me da su momci dobro raspoloženi, verujem da ćemo u naredna dva – tri dana da se dobro spremimo i nadam se da ćemo kvalifikacije uspešno da završimo. – rekao je pred brojnim predstavcnicima medija, selektor Slavoljub Muslin.

Selektor ne krije da Srbiju očekuje veoma zahtevan meč u Austriji…
-Oni su od svih rivala u grupi možda i najkvalitetniji, stvorili su nam najviše šansi u Beogradu i pored činjenice da smo pobedili. Mi se, ipak, spremamo kao i do sada, prvi naredni meč je najvažniji, ali imamo i drugi meč protiv Gruzije u Beogradu. Želimo, ipak, sve da rešimo već u Beču, gde idemo na pobedu. Znamo da oni nemaju neku veliku motivaciju, ali to može da bude i mač sa dve oštrice. Neće ući ležerno u utakmicu jer igraju pred svojim navijačima, ali mi ćemo biti spremni da odgovorimo.
Ne krije selektor da je morao prijateljima da obezbedi veliki broj karata za duel u Beču…
-Imao sam mnogo zahteva, trudio sam se da svima izađem u susret, a verujem da ćemo u Beču imati veću podršku od domaćina. Sve to nama neće naravno da osigura pobedu, ali ostaje nam da se dobro spremimo i ostvarimo rezultat koji svi želimo.

Euforija koja se stvorila u javnosti ne utiče, prema rečima selektora, na igrače…
-Momci nisu u euforiji,siguran sam da će ozbiljno da shvate protivnika i da neće biti problema. Ponašamo se isto kao i prvog dana, tako se i pripremamo, ozbiljno i odgovorno.
Ne brine selektora podatak da ima igrača koji trenutno nisu standardni u svojim klubovima..
-Na njima je da pokažu igrama u reprezentaciji da zaslužuju i bolji status u klubu. Ovde se dobro osećaju, jer imamo pobedničku atmosferu. Što se tiče igrača koji dolaze iz povreda, a tu mislim na Kostića, bolje je, u klubu misle da još nije spreman, a mi naravno nećemo da rizikujemo. Ako bude spreman, igraće, on se dobro oseća.

Prema najavama Orlovi bi trebalo da imaju veliku podršku u Austriji…
-Nadamo se lepoj atmosferi i dobrom navijanju, jer su momci to zaslužili svojim igrama, a što se tiče imperativa, mi ga imamo u svakom meču. Istina, imamo pravo na grešku, ali nadam se da je nećemo napraviti, hoćemo tri boda koja nas i definitivno vode na Svetsko prvenstvo u Rusiji – zaključio je selektor Srbije, Slavoljub Muslin.

KAPITEN IVANOVIĆ:ZNAĆEMO DA SLAVIMO, PRVO DA ZASLUŽIMO
Po svemu sudeći budući rekorder po broju nastupa za najbolji nacionalni tim, kapiten Branislav Ivanović, ističe da ništa još nije završeno…
-Ne razmišljam o rekordu, daleko je još Rusija. Svi nas već vide tamo, ali mi nismo još matematički obezbedili plasman i tek kada sve bude na svom mestu, kada se budemo kvalifikovali, onda možemo da pričamo i o tim drugim stvarima – jasan je Branislav Ivanović.

Stojković, Obradović i Ivanović su bili učesnici velike pobede Srbije u Beču, tada na putu do Južne Afrike…
-Pričali smo o tome i kada je Vels dolazio u Beograd, da li može da se ponovi 6:1 iz Novog Sada. U fudbalu se jako teško ponavljaju utakmice i rezultati, ali bilo bi to čarobno veče ukoliko bi i sada slavili u Beču 3:1. Moramo sve to da zaslužimo na terenu.
Selektor je naglasio da nam je Austrija do sada napravila najviše problema..
-Svi znamo da se u kvalifikacijama igraju utakmice sa posebnom dozom pritiska, a ja se nadam da ćemo da budemo na nivou na kojem smo bili u Beogradu i ostvarimo rezultat koji svi želimo.Oni imaju dobru selekciju, igraće u najboljem sastavu, uigrana su ekipa i sigurno nas očekuje težak zadatak.
Kapiten želi prvo da skoči…zato i ističe da će Srbija znati da slavi, ali prvo mora sve da se odradi na terenu.
-To se ne planira, ali znaćemo da slavimo.Prvo treba sve da zaslužimo na terenu – jasan je Branislav Ivanović.