Arhiva

Oprema FS Pčinjskog okruga i FS Kosova i Metohije

01.10.2017.

Do sada više od 600 klubova širom Srbije dobilo donaciju od FS Srbije

Fudbalski savez Srbije danas je u Nišu nastavio akciju podele sportske opreme u skladu sa predizbornim obećanjem predsednika FSS Slaviše Kokeze, a posle mnogih gradova i više od 600 klubova širom Srbije, opremu su danas dobili klubovi sa područja FS Pčinjskog okruga i FS Kosova i Metohije. Dodeli opreme prethodila je sednica Skupštine FS RIS kojom je predsedavao Novica Tončev, a prisutne delegate pozdravio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.


Opremu za klubove čiji broj se posle dodele u Nišu povećao za blizu 50 podelio je sportski direktor FSS Goran Bunjevčević.
-Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ponovo u Nišu, posle nedavnog boravka kada smo u „Čairu“ slavili plasman naše futsal reprezentacije na Evropsko prvenstvo. I sada sam srećan zbog svih ovih klubova koji su dobili vrednu opremu koja će im svakako biti od velike koristi u njihovom svakodnevnom radu. Fudbalski savez Srbije nastaviće sa akcijom doniranja opreme širom Srbije, jer svaki dres, svaka lopta, mnogo znače onima koji su u fudbalu pronašli sreću i zadovoljstvo – rekao je Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS.


U ime brojnih klubova zahvalio se predsednik FS RIS i član Odbora za hitna pitanja FSS Novica Tončev…
– Naš region je najsiromašniji u Srbiji i želeo bih pre svega da se zahvalim predsedniku FSS Slaviši Kokezi koji pokazuje razumevanje za mnoge naše probleme a kroz akcije ovog tipa pomaže klubovima širom Srbije. Oprema koju smo dobili,a nije prvi put da nam se izlazi u susret i pomaže, mnogo će da znači klubovima i pre svega deci koja će moći da treniraju u kvalitetnoj opremi – istakao je Novica Tončev, predsednik FSRIS.


Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, prisustvovao je sednici Skupštine FSRIS a zatim i dodeli opreme klubovima sa područja FS Pčinjskog okruga i FS Kosova i Metohije…
-Fudbalski savez je činio i činiće sve da pomogne regionima i klubovima kako bi im omogućio lakše funkcionisanje, a posle mnogih gradova u kojima smo brojnim ligašima, uglavnom nižerazrednim, onima kojima je ta pomoć i najpotrebnija, donirali opremu, sada imamo za cilj da dođemo do broja od 1000 klubova kojima smo donirali dresove, lopte…- poručio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.