FSS U OKVIRU UEFA NEDELJE BAZIČNOG FUDBALA NA 10. MEĐUNARODNOM SAJMU SPORTA PREDSTAVIO KAMPANJU "FUDBAL JE ZA DEVOJČICE" (VIDEO)

24.09.2021.

Fudbalski savez Srbije predstavio je danas u okviru UEFA Nedelje bazičnog fudbala kampanju ”Fudbal je za devojčice” na 10. Međunarodnom sajmu sporta koji je od 24. do 26. septembra održava na Adi Ciganliji.

 Tim povodom, odigran je turnir razvojnih ekipa ženskih fudbalskih klubova Rada, Crvene zvezde, Heroja i Zemuna.  Ministar omladine i sporta, gospodin Vanja Udovičić je u društvu direktora mlađih kategorija FS Srbije, gospodina Nikole Lazetića i koordinatora mlađih kategorija, gospodina Igora Matića, pozdravio učesnice turnira i poručio da osim na treningu, budu vredne i u školi.

 Prezentacije Playmakers programa za devojčice i kampanja Želim. Hoću. Mogu kojom je promovisan fudbal kao rekreacija za žene okupile su zainteresovane posetioce sajma i goste FS Srbije sa kojima se vodila kvalitetna diskusija na temu prilika i izazova sa kojima se suočavaju deca u fudbalu.