FIFA FUTSAL SVETSKI KUP | HRABRA SRBIJA, RIKARDINJO VIDEO LAZAREVIĆA, PORTUGAL SREĆNIJI U PRODUŽETKU

24.09.2021.

Futsal reprezentacija Srbije poražena je u osmini finala FIFA Svetskog kupa posle produžetka od Portugala – 3:4 (2:2, 0:2 ). Orlovi su odigrali fantastičan meč, imali minus posle 20 minuta igre, ali onda sjajnim izdanjem u nastavku, golovima fenomenalnog Jovana Lazarevića uspeli su da anuliraju prednost aktuelnog prvaka Evrope. Usledili su produžeci i rekli bismo srećni golovi Portugala za prolaz u narednu rundu.

STRELCI: 1:0 Rikardinjo 14, 2:0 Andre Koeljo 15, 2:1 Lazarević 23, 2:2 Lazarević 28, 3:2 Varela 43, 4:2 Varela 43, 4:3 Rakić 50. Dvorana u Kaunasu.

PORTUGAL: Bebe, Sesilio, B.Koeljo, Matos, Rikardinjo. Angelo, Brito, A.Koeljo, Hugo, Žezus, Mendonka, Pako, Varela, Ziki.

SRBIJA: Aksentijević, Aleksić, Lazarević, Rajčević, Tomić. Josimović, Kocić, Milosavljević, Petrov, Popović, Pršić, Radovanović, Rakić, Ramić.

Okršaj dve moćne futsal selekcije pokazao je sve čari fudbala na petoparcu, magije velikih majstora ove igre. Portugalu je pripalo prvo poluvreme, a prvi od dva gola aktuelnog prvaka Evrope, delo je Rikardinja, po mnogima najboljeg igrača sveta. Potez petom, u punom naletu, posle jedne kontre Portugala i utisak je da samo Rikardinjo može da postigne ovakav gol. Minut kasnije novi gol, sada je A.Koeljo bio strelac, ponovo posle jedne kontre. Imali su i Orlovi prilika, ali Portugal je otišao sa velikim plusom na odmor.

Nastavak je doneo novo lice Srbije, hrabru, odvažnu selekciju koja je svetu podarila „novog Rikardinja“ u liku Jovana Lazarevića.  Neverovatna dva gola je postigao fenomenalni Lazarević. Prvi posle trka po desnoj strani i udarca na kojem i Rikardinjo može da mu pozavidi. Bebe nije stigao ni ruke da podigne, lopta je samo fijuknula iznad njegove glave i završila u mreži. Vratili smo se u igru, ali trebao je još jedan gol da definitvno Portugal bude u blagom nokautu. I ponovo je na scenu stupio Lazarević. Bio je to slobodan udarac za naš sastav, igrači Portugala su pokrili sve prilaze mreži, ali Lazarević je video ono što niko nije na terenu. Video je pukotinu, uputio jak udarac i doneo zasluženo izjednačenje Srbiji. Neverovatna utakmica dve fantastične reprezentacije. Do kraja meča bilo je prilika na obe strane, ali posle 40 minuta igre rezultat je ostao – 2:2.

Usledili su produžeci, a Portugal je dosta srećno posle tri minuta igre postigao dva gola. U drugom produžetku sudije su posle jedne VAR situacije odlučile da ne dosude penal za Srbiju, bez obzira što je jedan igrač Portugala igrao rukom. Nije bilo predaje, igrali smo sa „golmanom u polju“, uspeli da postignemo gol preko Rakića i pored nekih spornih sudijskih odluka. Ostalo je 4:3 za Portugal, ali za sve prikazano čestitke Orlovima.