A selekcija

KONFERENCIJA ZA MEDIJE SELEKTORA DRAGANA STOJKOVIĆA POSLE MEČA SA SLOVENIJOM | SRBI LAKO NE UMIRU, NISMO HTELI DA PRIHVATIMO PORAZ, MI SE NE PREDAJEMO (VIDEO)

20.06.2024.

Hrabro srce, jak karakter, velika želja, sve je uticalo da Orlovi dođu do vrednog boda protiv Slovenije u trenucima kada su mnogi mislili da je to nemoguće. O meču koji je doneo mnogo uzbuđenja i neko bi rekao, pravedan remi, govorio je posle meča selektor Dragan Stojković na zvaničnoj konferenciji za medije.

-Srbi ne umiru tako lako, Srbija se nikad ne predaje, možda je za nekoga bio kraj, ali za nas nije. Dans nismo želeli da prihvatimo da izgubimo od Slovenije, zato je nagrada i došla. Teška utakmica ako se gleda neka statistika, po posedu, broju šansi, većem broju udaraca na gol, a to je ono što želimo, ofanzivan stil, gol više. Na kraju rezultat koji nam je aktivan pred poslednje kolo i meč sa Danskom. Kad se primi gol u ovako važnoj utakmici, onda je najvažnije da ostanete staloženi i mirni, tako da sam vukao poteze koji će biti u korist tima. Visok stepen karaktera, želje i volje, uz to osveženje na terenu, uspeli smo da budemo staloženi i mirni i postignemo gol. Nije mi jasno kako Mitrovićeve lopte nisu završili u mreži, ali tu moraš da imaš i malo sreće. Živi smo, nismo hteli da prihvatimo poraz i to nas je nagradilo. Iskreno, od svakog igrača koji ulazi u igru, očekujem da unapredi igru, tako i u slučaju Luke Jovića, on je kalibar koji najmanju šansu može da pretrvori u gol. Ulazak svih igrača je da želimo ofanzivan a ne ziheraški fudbal. I to je Srbija, stvorili smo veliki broj šansi, na kraju smo pokazali karakter i to je najvažnije. Da se ne predajemo, i nećemo nikada. Bio bih razočaran i nezadovoljan da smo završili meč bez šanse i bez šuta na gol. Ništa igračima ne mogu da zamerim, borili su se, mnogo istrčali – rekao je Dragan Stojković.