U 17

KADETI SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

22.03.2017.

Izabranici selektora Perice Ognjenovića pobedili Crnu Goru i ostvarili veliki uspeh

STRELCI: 0:1 Stuparević 57.Stadion: Kapilov Park u Grinoku.Gledalaca: oko500. Sudija: Luis Tešeira (Portugal). Pomoćnici: H.Pereira (Andora),F.O Nil (Škotska).Žuti kartoni: Rakonjac (Crna Gora),Đerlek (Srbija).
CRNA GORA: Popović, Drinčić, Roganović, Milić, Babić, Stanišić, Rakonjac, Pavlićević (od 75. Stojković), Mićunović, Pešukić (od 78. Grubač), N.Krstović.
SRBIJA: Gordić, Ilić, Pavlović, Janković, Kamenović, Gavrić (od 80+4 Zvekanov), Stuparević, Đerlek, Nešković (od 79. Šehović), Kostić, Vidosavljević.
Kadetska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 2000.) izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj od 3. do 19. maja.
Selekcija koju predvodi selektor Perica Ognjenovića, posle pobede u prvom kolu protiv Švajcarske (2:1) i poraza u meču da domaćinom turnira Škotskom (0:1), savladala je u trećem kolu Crnu Goru i zasluženo ostvarila veliki uspeh.


Prvi deo meča sa Crnom Gorom okončan je bez golova, a da najavi odlazak na kontinentalno takmičenje pobrinuo se Filip Stuparević golom u 57. minutu. U isto vreme igrao se i duel između Škotske i Švajcarske gde je domaćin slavio minimalnim rezultatom (1:0) i zajedno sa Srbijom overio plasman na Evropsko prvenstvo. Uspeh ove selekcije dobija na značaju, jer je posle prvog kruga kvalifikacija došlo do promene na klupi selekcije, Iliju Stolicu zamenio je Perica Ognjenović i za kratko vreme uspeo da sačuva kontinuitet dobrih rezultata ove generacije igrača.

-Ostvarili smo veliki uspeh, pogotovo što smo imali veoma jaku grupu. Čestitao bih momcima na svemu što su pokazali u sve tri utakmice. Protiv Crne Gore smo bili dominantni tokom celog meča, a da nismo promašili penal u ranoj fazi uveren sam da bi i rezultat bio ubedljiviji. Bez obzira, cilj je ostvaren, idemo na Prvenstvo Evrope sa jasnom željom da na pravi način odgovorimo izazovu tako velikog takmičenja – rekao je selektor Perica Ognjenović.

TABELA
1.ŠKOTSKA          3 3 0 0 8:1 9

2.СРБIJA              3 1 1 1 2:1 6

3.ŠVAJCARSKA     3 1 0 2 3:3 3

4.CRNA GORA        3 0 0 3 2:10 0