У 17

КАДЕТИ СРБИЈЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

22.03.2017.

Изабраници селектора Перице Огњеновића победили Црну Гору и остварили велики успех

СТРЕЛЦИ: 0:1 Ступаревић 57.Стадион: Капилов Парк у Гриноку.Гледалаца: око500. Судија: Луис Тешеира (Португал). Помоћници: Х.Переира (Андора),Ф.О Нил (Шкотска).Жути картони: Ракоњац (Црна Гора),Ђерлек (Србија).
ЦРНА ГОРА: Поповић, Дринчић, Рогановић, Милић, Бабић, Станишић, Ракоњац, Павлићевић (од 75. Стојковић), Мићуновић, Пешукић (од 78. Грубач), Н.Крстовић.
СРБИЈА: Гордић, Илић, Павловић, Јанковић, Каменовић, Гаврић (od 80+4 Звеканов), Ступаревић, Ђерлек, Нешковић (од 79. Шеховић), Костић, Видосављевић.
Кадетска репрезентација Србије (играчи рођени 2000.) изборила је пласман на Европско првенство које се одржава у Хрватској од 3. до 19. маја.
Селекција коју предводи селектор Перица Огњеновића, после победе у првом колу против Швајцарске (2:1) и пораза у мечу да домаћином турнира Шкотском (0:1), савладала је у трећем колу Црну Гору и заслужено остварила велики успех.


Први део меча са Црном Гором окончан је без голова, а да најави одлазак на континентално такмичење побринуо се Филип Ступаревић голом у 57. минуту. У исто време играо се и дуел између Шкотске и Швајцарске где је домаћин славио минималним резултатом (1:0) и заједно са Србијом оверио пласман на Европско првенство. Успех ове селекције добија на значају, јер је после првог круга квалификација дошло до промене на клупи селекције, Илију Столицу заменио је Перица Огњеновић и за кратко време успео да сачува континуитет добрих резултата ове генерације играча.

-Остварили смо велики успех, поготово што смо имали веома јаку групу. Честитао бих момцима на свему што су показали у све три утакмице. Против Црне Горе смо били доминантни током целог меча, а да нисмо промашили пенал у раној фази уверен сам да би и резултат био убедљивији. Без обзира, циљ је остварен, идемо на Првенство Европе са јасном жељом да на прави начин одговоримо изазову тако великог такмичења – рекао је селектор Перица Огњеновић.

ТАБЕЛА
1.ШКОТСКА          3 3 0 0 8:1 9

2.СРБИЈА              3 1 1 1 2:1 6

3.ШВАЈЦАРСКА     3 1 0 2 3:3 3

4.ЦРНА ГОРА        3 0 0 3 2:10 0