Arhiva

IN MEMORIAM SLOBODAN PEJOVIĆ

22.10.2018.

 

Tužna vest za fudbalsku Srbiju, preminuo je Slobodan Pejović (1952-2018). Čovek velikih ljudskih vrednosti, istaknuti fudbalski radnik, entuzijasta, stručnjak od reči i dela.Njegov Zemun pamti Galeniku iz njenih slavnih dana kada je Slobodan Pejović kao igrač bio važna karika na terenu, a onda i najvažnija na mestu direktora kluba. Zahvaljući njegovim ljudskim i profesionalnim kvalitetima, autoritetu koji se stiče znanjem i poštenjem, Zemun je bio jedan od najorganizovanijih klubova u državi. Veme koje Zemunci i danas pamte.

Prelazak u Fudbalski savez bio je logičan sled stvari, jer njegove organizatorske sposobnosti, ali pre svega ogromna predanost i privrženost poslu, bili su značajan kapital za najvažniju fudbalsku instituciju. Slobodan Pejović, diplomirani ekonomista, bio je najpre finansijski direktor Fudbalskog saveza, a zatim zajedno sa tadašnjim čelnicima Fudbalskog saveza jedan od osnivača i prvi direktor Agencije „Plavi,plavi“. U danima kada je fudbalska Srbija rešila da Evropi i svetu pokaže projekat savremenog Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije, tadašnje rukovodstvo nije imalo dilemu.Slobodan Pejović je bio direktor Sportskog centra u izgradnji, osoba sposobna da jedan tako kapitalni poduhvat sprovede u delo. Učinio je to Slobodan Pejović za ponos cele fudbalske Srbije.

Večiti fudbalski sanjar, zaljubljenik u ovu igru, bio je kasnije sekretar Škole za edukaciju trenera, a onda i direktor Razvojnog programa Fudbalskog saveza Srbije. Vreme je posvetio bazičnom fudbalu, baveći se organizacijom koja će Srbiji da podari buduće asove, ali pre svegu decu da usmeri ka sportu i pravilnom razvoju.

Slobodan Pejović, čovek od reči i dela.

Sahrana Slobodana Pejovića biće u sredu, 24.oktobra u 14 časova na Zemunskom groblju.