Arhiva

HUMANA MISIJA FSS

23.03.2017.

Fudbalski savez Srbije podržao akciju Fondacije “Magnet za ljubav”

 

Fudbalski savez Srbije, shodno svojoj ulozi, važnosti, uticaju i društvenoj odgovornosti, uključio se u humanu misiju Fondacije “Magnet za ljubav”. U promotivnom spotu, koji upućuje apel za pomoć i podršku najmlađoj i najvažnijoj populaciji, nalaze se naši fudbalski internacionalci: Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Dušan Tadić, Aleksandar Kolarov, Zoran Tošić i predvodnik srpskog tima, selektor reprezentacije Slavoljub Muslin.

U Srbiji se svake godine prevremeno rodi između 6.500 i 8.000 beba. Zbog čestih zdravstvenih problema, ovim malim pacijentima potrebno je hitno lečenje. Nažalost, mnogi zdravstveni centri, među kojima je i Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, nemaju neophodnu opremu za dijagnostifikovanje zdravstvenih problema dece.

Fondaciju “Magnet za ljubav” osnovale su Kompanije MK Group i TDE Servises, a podržali privredni subjekti među kojima i NIS, kao i Vlada Vojvodine.

Aktivnosti Fondacije usmerene su na prikupljanje novca za kupovinu uređaja za magnetnu rezonancu (MRI), prvog specijalnog inkubatora za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, novorođenčadi, dece i omladine, kao i dodatne opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Sopstvenim primerom, i Fudbalski savez Srbije pozivama sve koji su u mogućnosti, da se pridruže humanitarnoj akciji i doniraju novčana sredstva u skladu sa mogućnostima. Sakupljena sredstva biće upotrebljena za kupovinu uređaja za magnetnu rezonancu, specijalnog inkubatora i dodatne opreme.

Žiro račun – AIK Banka A.D. Beograd    

Dinarski račun 105-5555511-36    

Devizni račun 105051012005555559