A selekcija

HRABRO SRCE ORLOVA | TUMBAKOVIĆ: OVAKO JE SLAĐE, SMS: SVAKO BI URADIO ISTO NA MOM MESTU, A.MITROVIĆ: PRESUDILO SRCE I SERGEJEVA MAGIJA

09.10.2020.

 

Srbija je dominirala protiv Norveške u svim elementima igre, imala veći posed lopte, uputila daleko veći broj udaraca u okvir gola, imala mnogo veći broj pravih prilika i na kraju zasluženo slavila. Ostao nam je još jedan korak do plasmana na EURO i meč sa Škotskom, 12. novembra u Beogradu. Pre toga, naravno, mečevi u Ligi nacija sa Mađarskom i Turskom. A posle hrabre igre i velike pobede u Oslu selektor Ljubiša Tumbaković je rekao…

-Utiske ćemo tek da složimo, ali osnovni cilj je bio da pobedimo. Spremali smo se sedam meseci, možda bi bilo interesantnije da smo završili sve u 90 minua ali ovako je možda slađe – istakao je selektor Srbije.

Mediji su konstatovali da je ovo bio možda najbolji nastup i jedna od najboljih utakmica Srbije u poslednjih nekoliko godina?

-Raduje me da ste tako videli i prihvatili utakmicu. Mnogo smo truda uložili u samu pripremu utakmice. Želimo dobar ambijent, atmosferu, a ako ste prepoznali našu želju, volju, htenje, nas to raduje. Okrećemo se sada meču sa Mađarskom, odnosno Turskom, a onda da se posvetimo novembru i meču koji nas vodi na Prvenstvo Evrope.

Utakmica je bila definitivno dobro pripremljena?

-Mnogo smo truda uložili da isključimo najbolje igrače Norveške, pogledaću ponovo utakmicu, ali meni je važno da smo pokazali jednu kompaktnost i učinili da Haland ne uđe u šansu za 120 minuta igre.

Imali smo kontrolu igre tokom svih 120 minuta igre?

-Najbitnije da smo ostvarili ono što smo želeli, pobedili smo Norvešku i sada finale baraža za plasman na EURO igramo u Beogradu – zaključio je selektor Srbije.

Dva gola za pobedu, dva gola koja će Sergej Milinković – Savić dugo da pamti…

-I dalje ne mogu da dođem sebi, jer sam postigao dva gola na ovako važnoj utakmici – rekao je SMS posle meča.

Drugi gol predstavlja pravo remek-delo?

-Svaki igrač na mom mestu bi isto uradio,želeo bi da postigne gol u toj situaciji.

U igru je ušao sa klupe i presudio?

-To je bila selektorova taktika i ispalo je se sve kako treba. Vraćamo se za Srbiju srećni i zadovoljni – rekao je Sergej Milinković – Savić.

Veliku borbi sa defanzivcima Norveške vodio je Aleksandar Mitrović…

-Zaslužili smo pobedu, mogli smo i ranije da zatvorimo utakmicu. Imali smo veliku želju i volju, za nas nije bilo izgubljene lopte, ostavili smo srce na terenu, dali svoj maksimum i zaslužili pobedu – ne ostavlja dilemu Aleksandar Mitrović.

Srbija je delovala kao sat, video se timski duh, borba za svaku loptu?

-Da, borili smo se za svaku loptu, svi smo bili kao jedan, mi na terenu, igrači na klupi i tribini, svi smo živeli za pobedu. Gurali smo sebe do maksumuma, a presudila je naša želja za pobedom i Sergejeva magija kod drugog gola – rekao je uz osmeh Aleksandar Mitrović.