Goran Sretenović izabrao, najbolja ženska reprezentacija igra protiv Austrije na putu do SP u Francuskoj 2019.

15.09.2017.

Najbolja ženska reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Francuskoj. Naše devojke se nalaze u grupi sa Austrijom, Španijom, Izraelom i Finskom, a na premijeri izabranice selektora Gorana Sretenovića sastaju se sa Austrijom, 19. septembra u Kruševcu (20,00 – Sport klub).
Za ovaj duel Goran Sretenović računa na 21 igračicu: golmani Milic Kostić (Spartak) i Milena Vuković (DVTK, Mađarska), odbrana Vesna Smiljković (Valur, Island), Nevena Damjanović (Fortuna, Danska), Oršoja Vajda (Spartak), Tijana Krstić (Pomurje, Slovenija), Marijana Jankov (Breznica, Crna Gora), Violeta Slović (Spartak), sredina terena Jelena Čanković (Vahjo, Švedska), Jelena Čubrilo (Gintra, Litvanija), Dina Blagojević (Sand, Nemačka), Aleksandra Savanović (Crvena zvezda), Milica Mijatović (Albi, Francuska), Katarina Đoršević (Crvena zvezda), Sara Pavlović (Spartak), napad Alegra Poljak (Ferencvaroš), Marija Radojičić (Spartak), Mirela Tenkov (Crvena zvezda), Marija Vuković (Požarevac), Aleksandra Lazarević (Mašinac PZP), Adrijana Delić (Vojvodina).


U stručnom štabu selektoru Goranu Sretenoviću pomagaće treneri Lidija Stojkanović, Dušan Janković (golmani) i Danijela Trajković, fizioterapeut Milijana Petrović, lekar Biljana Marinković i tim menadžer Dušan Gelić.
– Pred nama se nalazi veoma važan i težak ispit, radi se o rivalu koji je pre mesec i po dana stigao do polufinala Evropskog prvenstva, bez poraza i primljenog gola. Na kraju su Austrijanke nesrećno ispale na penale. Radi se o jakoj takmičarskoj ekipi koja zna da igra na rezultat, sve njihove reprezentativke nastupaju u Nemačkoj i Francuskoj, najjačim ligama na kontinentu. Dobro smo ih skenirali, znamo odakle nam preti najveća opasnost i verujem da spremno dočekujemo start u kvalifikacijama – rekao je selektor Goran Sretenović.
Nije gajna da selektor i saradnici žele da naprave iskorak kada se radi o ženskom reprezentativnom fudbalu…
– Vreme je da krenemo sa dobrim rezultatima u seniorskoj konkurenciji, posle uspeha među omladinkama i kadetkinjama u prethodnom periodu. Radimo u kontinuitetu sa fudbalerkama koje se međusobno odlično poznaju i naviknute su na sistem igre od kojeg nećemo odustati. Insistiraću na većem posedu lopte, pas igri i napadima, nadam se da će takav pristup doneti rezultat – ističe selektor.

 

Na spisku selektora nalaze se naše najbolje igračice…

– Sve do proleća ne mogu da računam na Mariju Ilić koja je operisana,a protiv Austrije izostaće Jovana Damnjanović zbog povrede, dok je Alegra Poljak sa omladinkama na kvalifikacijama u Finskoj. Ostale igračice su spremne i u dobroj formi, počele su im lige. U nedelju ćemo zajedno da gledamo utakmicu Voždovac – Crvena zvezda, zatim se selimo u Kruševac. Opredelili smo se da igramo van Sportskog centra u Staroj Pazovi, želimo podršku gledalaca, da i na taj način izvršimo pritisak na Austriju. U pravoj atmosferi, naše fudbalerke naći će dodatni motiv – rekao je selektor Goran Sretenović.
Naše devojke u oktobru očekuju nova dva ispita, protiv Izraela 19. oktobra na stadionu Čukaričkog i tri dana kasnije u Helsinkiju, kada ćemo biti gosti Finskoj. Kvalifikacije se nastavljaju 24. novembra, u Beograd dolazi reprezentacija Španije a meč se igra na stadionu Voždovca.
Na Svetsko prvenstvo u Francuskoj plasiraće se samo prva selekcija u grupi.