GORAN IVANČIĆ I MARKINJOS KSAVIJER IZ NIŠA

09.04.2019.

Niš i „Čair“bili su domaćini mnogih velikih sportskih događaja, ali ono što publici spremaju futsaleri Srbije i Brazila (sreda 10.april – 18,00) sasvim sigurno ostaće u sećanju svakom ko se nađe na tribinama niškog sportskog svetilišta. Dan pre meča selektori i kapiteni dve reprezentacije obećali su spektakl…

-Prvo bih da se zahvalim na pažnji i lepom dočeku, zaista odličnom prijemu – rekao je selektor Brazila Markinjos Ksavijer.-Zašto smo izabrali Srbiju? Imali smo čpoziv mnogih reptrezentacija, a nama je veliki izazov igrati protiv evropskih selekcija, jer imaju drugačiji stil i za nas su to odlične provere. A Srbija ima dobre rezultate, dobre igrače i radujemo se ovom meču.

Selekcija koja je pet puta osvajala planetu veliki je favorit, jer će u timu imati sve zvezde koje nastupaju u evtropskim klubovima. Koliko je Brazil moćan najbolje govore rezultati iz dvomeča sa Portugalom, kada su postigli deset a primili samo jedan gol.

-Za nas će ovo biti veliko iskustvo – jasan je selektor Goran Ivančić.- Igramo protiv najbolje selekcije u istoriji futsala, prilika da se izmerimo i uvek nešto novo naučimo.

Dvorana „Čair“ biće ispunjena do poslednjeg mesta, obe selekcije su danas imale trening, a posle ovog duela sledi selidba u Beograd gde će 12. aprila (19,00) biti odigran novi susret u „Štark areni“.