FUTSAL A | ORLOVI SLAVILI U ZENICI, SA BELORUSIJOM U BARAŽU ZA PLASMAN NA PRVENSTVO EVROPE (VIDEO)

14.04.2021.

STRELCI: 1:0 M.Sesar 11:34, 1:1 Rakić 12:07, 1:2 Pršić 13:52, 1:3 Pršić 13:55.  Dvorana Husejin Smajlović u Zenici. Crveni karton: Milanović (Bosna i Hercegovina) 31:28, Glić (Bosna i Hercegovina) 37:08, Lazarević (Srbija) 32:05.

BOSNA I HERCEGOVINA: Milanović, Jelić, Hrkač, Kahvedžić, Radmilović. Galić, M.Sesar, J.Sesar, Aladžić, Hršumović, S.Ivanković, Bošković, Kalajdžić, Gosto

SRBIJA: Vulić, Rašić, Tomić, Pršić, Petrov. Đorđević, Aleksić, Stojčevski, Popović, Lazarević, Simić, Stojković, Milosavljević, Radovanović. Selektor Goran Ivančić

Reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u važnom meču u Zenici protiv Bosne i Hercegovine – 3:1 (3:1) i na taj način obezbedila baraž za plasman na Prvenstvo Evrope koje se u januar/februar 2022. godine održava u Holandiji. Rival izabranicima selektora Gorana Ivančića biće selekcija Belorusije.

Imala je Srbija imperativ dobrog rezultata protiv domaćina, selekcije koja je već obezbedila plasman na kontinentalno takmičenje. I na prvi pogled nije sve krenulo kako smo se nadali, jer Bosna i Hercegovina je prva došla u vođstvo, ali posle asistencije Lazarevića i gola Rakića uhvatili smo ritam koji je na kraju rezultirao ishodom koji svi želimo. Pršić je sa dva gola u svega nekoliko sekundi uspeo da donese potpuni preokret i sa dva gola u plusu odemo mirni na pauzu.

U nastavku meča Bosna i Hercegovina je krenula agresivnije, pokušali su Milanović i saigrači da odmah smanje vođstvo naše reprezentacije, ali dobro smo se branili. Sa nekoliko dobrih intervencija istakao se i golman Jakov Vulić. S druge strane imali smo i mi nekoliko prilika, ali prioritet je bio sačuvati rezultat koji je Srbiji garantovao plasman u baraž i duel sa Belorusijom. I cilj je ostvaren, Srbiji je ostao još jedan korak do plasmana na Prvenstvo Evrope, ali pre tog meča sa Belorusijom (novembar 2021) Orlove očekuje učešće na Prvenstvu sveta u Litvaniji.