ФУТСАЛ А | ОРЛОВИ СЛАВИЛИ У ЗЕНИЦИ, СА БЕЛОРУСИЈОМ У БАРАЖУ ЗА ПЛАСМАН НА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ (ВИДЕО)

14.04.2021.

СТРЕЛЦИ: 1:0 М.Сесар 11:34, 1:1 Ракић 12:07, 1:2 Пршић 13:52, 1:3 Пршић 13:55.  Дворана Хусејин Смајловић у Зеници. Црвени картон: Милановић (Босна и Херцеговина) 31:28, Глић (Босна и Херцеговина) 37:08, Лазаревић (Србија) 32:05.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Милановић, Јелић, Хркач, Кахвеџић, Радмиловић. Галић, М.Сесар, Ј.Сесар, Алаџић, Хршумовић, С.Иванковић, Бошковић, Калајџић, Госто

СРБИЈА: Вулић, Рашић, Томић, Пршић, Петров. Ђорђевић, Алексић, Стојчевски, Поповић, Лазаревић, Симић, Стојковић, Милосављевић, Радовановић. Селектор Горан Иванчић

Репрезентација Србије остварила је победу у важном мечу у Зеници против Босне и Херцеговине – 3:1 (3:1) и на тај начин обезбедила бараж за пласман на Првенство Европе које се у јануар/фебруар 2022. године одржава у Холандији. Ривал изабраницима селектора Горана Иванчића биће селекција Белорусије.

Имала је Србија императив доброг резултата против домаћина, селекције која је већ обезбедила пласман на континентално такмичење. И на први поглед није све кренуло како смо се надали, јер Босна и Херцеговина је прва дошла у вођство, али после асистенције Лазаревића и гола Ракића ухватили смо ритам који је на крају резултирао исходом који сви желимо. Пршић је са два гола у свега неколико секунди успео да донесе потпуни преокрет и са два гола у плусу одемо мирни на паузу.

У наставку меча Босна и Херцеговина је кренула агресивније, покушали су Милановић и саиграчи да одмах смање вођство наше репрезентације, али добро смо се бранили. Са неколико добрих интервенција истакао се и голман Јаков Вулић. С друге стране имали смо и ми неколико прилика, али приоритет је био сачувати резултат који је Србији гарантовао пласман у бараж и дуел са Белорусијом. И циљ је остварен, Србији је остао још један корак до пласмана на Првенство Европе, али пре тог меча са Белорусијом (новембар 2021) Орлове очекује учешће на Првенству света у Литванији.