Вести

ЖРЕБ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ФУТСАЛУ И КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ПРВО СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ФУТСАЛУ ЗА ЖЕНЕ | ФУТСАЛЕРИ У ГРУПИ СА ЧЕШКОМ, БЕЛГИЈОМ И АУСТРИЈОМ, ДЕВОЈКЕ СА ИТАЛИЈОМ, ХРВАТСКОМ И ЛИТВАНИЈОМ

30.05.2024.

У УЕФА је одржан жреб група за УЕФА Футсал ЕУРО 2026 године које се одржава у Литванији и Летонији. Жребано је десет група по четири селекције, а Србија се нашла у Групи 9 заједно са Чешком, Белгијом и Аустријом. Десет победника група придружиће се Литванији и Летонији као домаћинима шампионата, а осам најбољих другопласираних селекција улази у плеј-оф а ти мечеви се играју у септембру 2025. године. Главни круг квалификација игра се од децембра 2024. до априла 2025. године. Жреб за плеј – оф мечеве биће у мају 2025. а дуели се играју у септембру 2025. године. ЕУРО се одржава у Литванији и Летонији од 18. јануара до 8. фебруара 2026. године.

Велики изазов очекује и женску футсал репрезентацију Србије која ће играти квалификације за прво Светско футсал првенство за даме. У првим европским квалификацијама за ФИФА Светско првенство у футсалу за жене учествује 23 од 25 чланица УЕФА. Србија ће бити домаћин турнира, налази се у групи са Италијом, Хрватском и Литванијом. Жребано је шест група а све утакмице играју се од 15. до 20. октобра  Победници турнира квалификоваће се за елит рунду и придружиће се главним носиоцима Португалу и Шпанији. Жреб група за елит рунду биће одржан 31. октобра, а играче се 18. до 23. марта 2025. године. По две селекције из сваке елит групе избориће пласман на Светско првенство. Домаћин Светског првенства у футсалу за жене су Филипини.