FUTSAL "A" KVALIFIKACIJE ZA EP | SRBIJA BEZ SREĆE, SAMO REMI PORED SILNIH PRILIKA, SEVERNA MAKEDONIJA SLAVI GOLMANA

05.03.2021.

STRELCI: 1:0 Pešić 3:30, 1:1 Krstevski 9:47.  Dvorana u Vranju.

SRBIJA: Momčilović, Rakić, Tomić, Pršić, Petrov. Vulić, Aleksić, Popović, Simić, Ramić, Lazarević, Stojković, Milosavljević

SEVERNA MAKEDONIJA: Petrovski, Krstevski, Micevski,Aguši, Petrović, Petrovski, Ibiši, Ismaili, Leovski, Rangotov, Sulejman, Arsovski, Ramadan, Seferi.

U meču 3. kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, Srbija je u Vranju igrala nerešeno – 1:1(1:1) sa Severnom Makedonijom. I pored velike dominacije, brojnih prilika i propuštenih šansi, Orlovi nisu uspeli da slave, a popravni će imati za nekoliko dana u Skoplju.

A videli smo fenomenalan početak naše selekcije, dominaciju od prvog minuta i nekoliko prilika koje nisu završile u mreži gostiju zahvaljujući samo neverovatnim intervencijama, večeras najboljeg pojedinca na meču, golmana Petrovskog.

Sjajan pristup meču morao je ipak da se valorizuje, a za to se pobrinuo Pršić posle lepe asistencije kapitena Simića. Bilo je zaista uživanje gledati izabranike selektora Gorana Ivančića koji su delovali zaista ubedljivo u tim trenucima.

Da gosti nisu naivna ekipa pokazali su posle jednog od retkih izleta pred gol Momčilovića, kada se Krstevski najbolje snašao i poravnao rezultat. Po svemu viđenom na terenu možda i nezasluženo, jer Srbija je propustila veliki broj povoljnih prilika. Mogli smo do odmora ponovo da budemo u plusu, ali nedostajalo je i malo sreće.

Nastavak je doneo sličnu priču, Srbija je tražila gol koji bi verovatno značio i pobedu, a Makedonija je pokušavala iz retkih kontri da priredi iznenađenje. I prosto je neverovatno šta je sve Petrovski uspeo da odbrani Ramiću, Tomiću, Pršiću, Stojkoviću…Činio je čuda. Tome u prilog statistika, Orlovi su uputili čak 47 udaraca, gosti samo sedam, ali semafor na kraju pokazuje (ne)pravednih 1:1. Sledi okršaj istih rivala u Skoplju i nada da ćemo rezultatski biti uspešniji.