Arhiva

FSS I MOS NASTAVILI AKCIJU, OPREMA KLUBOVIMA SA ČUKARICE

23.02.2018.

Fudbalski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta intezivirali su akciju podele sportske opreme klubovima širom Srbije, a posle nedavne posete Mladenovcu, odnosno gradskoj opštini Palilula, danas su opremu „zadužili“ i klubovi sa teritorije opštine Čukarica. Do sada je donirano više od hiljadu klubova a cilj Fudbalskog saveza Srbije, u skladu sa predizbornim obećanjem predsednika Slaviše Kokeze, jeste da ovom akcijom budu obuhvaćeni svi klubovi u Srbiji, pogotovo oni iz nižih rangova koji do sada nikada nisu dobili ovu vrstu pomoći neophodnu za normalan razvoj pre svega mlađih kategorija.
U prisustvu predsednika opštine Čukarica, Srđana Kolarića, predstavnika Fudbalskog saveza Srbije, generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i koordinatora FSS za ženski fudbal Nikoslava Bjegovića, ministar Vanja Udovičić je istakao značaj ove akcije za sport i fudbal u Srbiji.
-Akcija Fudbalskog saveza Srbije ima za cilj da širom Srbije svaki klub ima najbolje uslove za rad, kao i da imamo što više dece na fudbalskim terenima. Sve to je primer sistemske brige o sportu danas, ali i ulaganje za budućnost. Posebno mi je drago kada vidim da na Čukarici imamo puno fudbalskih klubova, veliki broj dece u sportu, ali i to što je Čukarica ovu godinu proglasila godinom sporta. I upravo ovakvom saradnjom svih odgovornih činilaca iz ministarstva i saveza, kao i lokalnih samopuprava, želimo da sport bude izbor svih i dostupan svima – rekao je Vanja Udovičić.

Oprema je podeljena klubovima sa gradskih opština Palilula, Rakovica i Čukarica: BSK, OFK Beograd, Dunav (Veliko Selo), PKB, Sveti Stefan, OFK Crvenka, Mladost (Jabučki Rit),Poštar 1930, Pionir (Besni Fok), PKB Kovilovo, Siti Sport Klub,Lepušnica, Rakovica, Čukarički, OFK Žarkovo, Lokomotiva, Sremčica, Borac (Ostružnica), Komgrap, Rušanj, Sparta Železnik, Šećeranac Ada i Velika Moštanica.
-Fudbalski savez je najbrojnija sportska porodica u Srbiji sa preko 2500 klubova i više od 150000 registrovanih igrača i naša namera je da kroz ovu, ali i mnoge druge akcije, pomognemo razvoj fudbala u Srbiji. Drago nam je da je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ove vrste pomoći i ulaganja u sport, a zajednička želja je da inteziviramo akciju kako bi u narednom periodu uspeli da dođemo do broja od 2000 klubova koji su dobili donaciju u vidu opreme neophodne za razvoj klubova i njihovih selekcija. Nedavno smo bili u Mladenovcu, posetili zatim Palilulu, danas Čukaricu i mogu samo da kažem da ćemo veoma brzo biti u nekoj novoj sredini, novom gradu i opštini sa novim količinama opreme– rekao je Jovan Šurbatović.