A selekcija

EURO 2024 | SRBIJA U GRUPI C SA ENGLESKOM, DANSKOM I SLOVENIJOM, NA PREMIJERI PROTIV "GORDOG ALBIONA", 16. JUNA U GELZENKIRHENU

02.12.2023.

Filharmonija na Elbi bila je domaćin sprektakularnog žreba grupne faze Prvenstva Evrope koje se iduće godine održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a legendarni danski napadač Brajan Laudrup, jedan od brojnih asova koji su učestvovali u žrebu u Hamburgu, odveo je Srbiju u Grupu C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč Orlovi igraju u Gelzenkirhenu 16. juna protiv Engleske, četiri dana kasnije u Minhenu rival nam je Slovenija, a 25. juna ponovo u Minhenu sledi duel sa Danskom.

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije u Hamburgu činili su potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković, direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, direktor A selekcije Stevan Stojanović, direktor medijskog sektora Nebojša Petrović, tim menadžer A reprezentacije Nemanja Filipović i portparol Milan Vuković.

Orlovi će tri meča grupne faze igrati u Gelzenkirhenu, protiv Engleske 16. juna, na stadionu kapaciteta 50.000 i dva meča na Alijanc areni u Minhenu, kapaciteta 67.000, protiv Slovenije 20. juna i Danske, pet dana kasnije.

Sve grupe predstojećeg Prvenstva Evrope u Nemačkoj.