А селекција

EURO 2024 | СРБИЈА У ГРУПИ Ц СА ЕНГЛЕСКОМ, ДАНСКОМ И СЛОВЕНИЈОМ, НА ПРЕМИЈЕРИ ПРОТИВ "ГОРДОГ АЛБИОНА", 16. ЈУНА У ГЕЛЗЕНКИРХЕНУ

02.12.2023.

Филхармонија на Елби била је домаћин спректакуларног жреба групне фазе Првенства Европе које се идуће године одржава у Немачкој од 14. јуна до 14. јула, а легендарни дански нападач Брајан Лаудруп, један од бројних асова који су учествовали у жребу у Хамбургу, одвео је Србију у Групу Ц са Енглеском, Данском и Словенијом. Први меч Орлови играју у Гелзенкирхену 16. јуна против Енглеске, четири дана касније у Минхену ривал нам је Словенија, а 25. јуна поново у Минхену следи дуел са Данском.

Делегацију Фудбалског савеза Србије у Хамбургу чинили су потпредседник Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор Драган Стојковић, директор спортског сектора Мирослав Тањга, директор А селекције Стеван Стојановић, директор медијског сектора Небојша Петровић, тим менаџер А репрезентације Немања Филиповић и портпарол Милан Вуковић.

Орлови ће три меча групне фазе играти у Гелзенкирхену, против Енглеске 16. јуна, на стадиону капацитета 50.000 и два меча на Алијанц арени у Минхену, капацитета 67.000, против Словеније 20. јуна и Данске, пет дана касније.

Све групе предстојећег Првенства Европе у Немачкој.