А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ И КАПИТЕН ДУШАН ТАДИЋ | СВАКА УТАКМИЦА БИЋЕ ПРАЗНИК ФУДБАЛА, ЖЕЛИМО ПЛАСМАН У ДРУГИ КРУГ (ВИДЕО)

02.12.2023.

 

Биће још много приче на тему мечева са Енглеском, Словенијом и Данском у групној фази Првенства Европе у Немачкој, али преносимо прве импресије селектора Драгана Стојковића и капитена Душана Тадића.

„Интересантна, тешка група. Свака утакмица биће празник фудбала. Ако бих нешто могао да променим, онда бих са Енглеском играо последњи меч. Могло је боље, али могло је и горе. Морамо да будемо максимално спремни на овом првенству намкоме први пут играмо под именом Србија. Циљ је да будемо што бољи, да освојимо једно од прва два места. Веома изазовни мечеви нас чекају: балкански дуел са Словенијом који може бити одлучујући, после ето толико година, још од 2000. и првенства у Белгији и Холандији. Данци су јако неугодни, играли смо недавно са њима пријатељски сусрет у Копенхагену, поражени смо, али ово је сада нешто сасвим друго, играмо за бодове. Добра су екипа, компактна. Енглези изгледају као једна од најјачих селекција у Европи, имају страховито добар тим, фантастичан потенцијал, квалитет на челу са Белингеном“ не оставља дилему Драган Стојковић.
Селектор Орлова истиче да се он и његови пулени не плаше ниједног ривала.

„Нема потребе за тим, ипак је ово игра једанаест на једанаест. Имамо доста времена да све анализирамо, сагледамо, направимо планове, спремамо се да будемо најбољи када је најпотребније, а то је оног дана када се буде играла прва утакмица“.

Утисак је да Стојковићеву Србију највише мотивишу најјачи ривали, што је у овој групи Енглеска.

„Можда то тако изгледа, али генерално, Европско првенство је велики изазов. Успех је доћи овде, али треба дати максимум да се направи помак, да одиграмо најбоље што можемо, прикупимо што више бодова и гледамо да одемо корак напред, а то је други круг. Надам се да ћемо имати велику подршку наших навијача, много ће нам значити“ закључио је селектор Србије.

Капитен Душан Тадић истиче…

„Из првог шешира смо добили можда и најјачу репрезентацију, Енглези су међу фаворитима да освоје шампионат. И из другог шешира смо добили вероватно најбољу селекцију, веома квалитетну екипу, сигурно су најтежи ривал из тог шешира, имају добар тимски дух. И на крају Словенија, играли смо против њих, уз сво поштовање, могли смо добити и неког јачег ривала. Добро се познајемо. Углавном, очекују нас веома интересантни дуели“ рекао је капитен Орлова.