Instruktori

Dve utakmice na zimskoj školi fudbala, Ivan Đukanović: Generacija 2004/05 ima ogroman potencijal

15.01.2017.

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi u sklopu zimskog kampa za godišta 2004/05. danas su odigrana dve utakmice koje su instruktorskom timu FSS na čelu sa Ivanom Đukanovićem pomogle da još bolje sagledaju mogućnosti i potencijal najmlađeg uzrasta pod kapom FSS.
-Konačno smo, posle temperaturnog minusa, dočekali sunčan i prijatan dan, i naravno da nismo propustili priliku da se iz hale preselimo na veliki teren. Imali smo dva meča. Stariji petlići (2004) odigrali su veoma interesantnu i dinamičnu utakmicu, na kojoj su deca pokazala da poseduju ogroman potencijal. Inače, prethodnih šest dana, koliko smo već na školi fudbala sa ovom generacijom, dovoljno nam je da napravimo procenu potencijala koji poseduje ova selekcija, a procena moja i svih instruktora koji učestvuju na školi je da je selekcija 2004. veoma talentovana. Verujemo da će ovi igrači, kad dođu do kadetskog uzrasta i takmičenja, biti pripremljeni za ostvarivanje vrhunskih rezultata – ističe Ivan Đukanović.
Posle generacija 2004. i meča u kome su „crveni“ bili bolji od „plavih“ (2:1), na tren su izašli oni najmlađi, igrači rođeni 2005. godine.“Plavi“ protiv „belih“ (9:7) u igri gde se igralo za gol više.

-Mlađi petlići (2005) su bili više raspoloženi za napad na protivnički gol, nego za odbranu svog gola, što govori i konačan rezultat utakmice. U ovom uzrastu ne vodimo računa o pozicijama na kojim igrači igraju u klubovima, već pozivamo one igrače koji u najvećoj meri ispunjavaju kriterijume selekcije Instuktorske službe FSS. Većina igrača koje smo procenili kao najtalentovanije je ofanzivno orijentisana, pa zato i ne čudi ovako visok rezultat. Za 60 minuta igre videli smo 16 golova, veliki broj šuteva na gol, golmanskih intervencija, driblinga, duplih pasova… Veoma sadržajna utakmica, prepuna emocija, prisutna kod igrača, ali i kod instruktora koji su vodili utakmicu. Sa terena smo otišli puni pozitivnih utisaka – rekao je Ivan Đukanović.
U prvom meču generacije 2004. „Crveni“ su bili boljih od „Plavih“ , golove za pobednika su postigli Kabić (13.) i Repac (23.) a za poraženi sastav Vlahović (6.).
„Crveni“: Stevanović, Stojanović, Đelić, Laban, Miraljemović, Grujić, Trifunović, Kabić, Kisić, Milosavić, Repac.Igrao je još Petrović.
„Plavi“: Davidović, Tabaković, Jovanović, Baždad, Ivandekić, Stjepanović, Despanić, Đukanović, Vlahović, Lolić, Miladinović. Igrali su još: Bogosavljević, Đorđević.

U drugoj utakmici generacije 2005. „Plavi“ su savladali „Bele“ 9:7, strelci su bili Koloni (3), Aleksić (2), Dobrosavljević (2), Radonjić i Đukanovića, a za „Bele“ Miladinović (2), Nikolašević (2), Krajnović, Kekić i Nikolić.
„Plavi“: Mitrović, Janković, Mirčetić, Peić, Radonjić, Milosavljević, Đukanović, Mladenović, Koloni, Momčilović, Aleksić.Igrao je još: Dobrosavljević.
„Beli“: Lijeskić, Miladinović, Trifković, Mandić, Krajnović, Šljivić, Nikolić, Kljajić, Rakić, Gojkov, Nikolašević.Igrali su još: Babin, Kekić.

Zimski kamp za generaciju 2004/05. traje do 17. januara.