Инструктори

Две утакмице на зимској школи фудбала, Иван Ђукановић: Генерација 2004/05 има огроман потенцијал

15.01.2017.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови у склопу зимског кампа за годишта 2004/05. данас су одиграна две утакмице које су инструкторском тиму ФСС на челу са Иваном Ђукановићем помогле да још боље сагледају могућности и потенцијал најмлађег узраста под капом ФСС.
-Коначно смо, после температурног минуса, дочекали сунчан и пријатан дан, и наравно да нисмо пропустили прилику да се из хале преселимо на велики терен. Имали смо два меча. Старији петлићи (2004) одиграли су веома интересантну и динамичну утакмицу, на којој су деца показала да поседују огроман потенцијал. Иначе, претходних шест дана, колико смо већ на школи фудбала са овом генерацијом, довољно нам је да направимо процену потенцијала који поседује ова селекција, а процена моја и свих инструктора који учествују на школи је да је селекција 2004. веома талентована. Верујемо да ће ови играчи, кад дођу до кадетског узраста и такмичења, бити припремљени за остваривање врхунских резултата – истиче Иван Ђукановић.
После генерација 2004. и меча у коме су „црвени“ били бољи од „плавих“ (2:1), на трен су изашли они најмлађи, играчи рођени 2005. године.“Плави“ против „белих“ (9:7) у игри где се играло за гол више.

-Млађи петлићи (2005) су били више расположени за напад на противнички гол, него за одбрану свог гола, што говори и коначан резултат утакмице. У овом узрасту не водимо рачуна о позицијама на којим играчи играју у клубовима, већ позивамо оне играче који у највећој мери испуњавају критеријуме селекције Инстукторске службе ФСС. Већина играча које смо проценили као најталентованије је офанзивно оријентисана, па зато и не чуди овако висок резултат. За 60 минута игре видели смо 16 голова, велики број шутева на гол, голманских интервенција, дриблинга, дуплих пасова… Веома садржајна утакмица, препуна емоција, присутна код играча, aли и код инструктора који су водили утакмицу. Са терена смо отишли пуни позитивних утисака – рекао је Иван Ђукановић.
У првом мечу генерације 2004. „Црвени“ су били бољих од „Плавих“ , голове за победника су постигли Кабић (13.) и Репац (23.) а за поражени састав Влаховић (6.).
„Црвени“: Стевановић, Стојановић, Ђелић, Лабан, Мираљемовић, Грујић, Трифуновић, Кабић, Кисић, Милосавић, Репац.Играо је још Петровић.
„Плави“: Давидовић, Табаковић, Јовановић, Баждад, Ивандекић, Стјепановић, Деспанић, Ђукановић, Влаховић, Лолић, Миладиновић. Играли су још: Богосављевић, Ђорђевић.

У другој утакмици генерације 2005. „Плави“ су савладали „Беле“ 9:7, стрелци су били Колони (3), Алексић (2), Добросављевић (2), Радоњић и Ђукановића, а за „Беле“ Миладиновић (2), Николашевић (2), Крајновић, Кекић и Николић.
„Плави“: Митровић, Јанковић, Мирчетић, Пеић, Радоњић, Милосављевић, Ђукановић, Младеновић, Колони, Момчиловић, Алексић.Играо је још: Добросављевић.
„Бели“: Лијескић, Миладиновић, Трифковић, Мандић, Крајновић, Шљивић, Николић, Кљајић, Ракић, Гојков, Николашевић.Играли су још: Бабин, Кекић.

Зимски камп за генерацију 2004/05. траје до 17. јануара.