Selektor Goran Ivančić testira futsal igrače iz domaće lige

17.01.2017.

Selektor futsal reprezentacije Srbije, Goran Ivančić, počeo je sa sprovođenjem plana i programa za 2017.godinu a prva na redu biće akcija okupljanja najboljih igrača iz domaće lige na trodnevnim mini pripremama u SC FSS u Staroj Pazovi.
Želeći da proširi bazu kandidata za državni futsal tim, Goran Ivančić se odlučio da uputi pozive za 13 igrača i dva golmana koji će odraditi pet treninga i pokušati da se nametnu za dve predstojeće prijateljske utakmice u Italiji 30. i 31.januara.
Na spisku se nalaze golmani: Jakov Vulić (Euromotus, Beograd), Stefan Filipović (Fon, Beograd), igrači: Vladimir Milosavac, Bojan Filipović, Jovan Lazarević, Uroš Krasnić, Simeun Kopanja (Euromotus), Strahinja Petrov, Andrija Stanković (Fon), Marko Ilić, Nikola Stanković, Vladimir Ristić (Kalča, Niš), Milan Mutavdžić (Novi Pazar), Ivan Vuletić (Blace) i Branislav Milosavljević (Nova Pazova).


Selektoru Ivančiću u radu će pomagati Vojkan Vukmirović (trener), Dušan Matić (trener golmana) i Bojan Antonić (kondicioni trener), dok je u svojstvu trenera gosta na pripremama prisutan i Vladimir Jovanović, koji će se u narednom periodu brinuti o kadetskoj selekciji (igrači rođeni posle 1.januara 1999.godine).
– Veoma mi je drago što nam je Fudbalski savez omogućio da sprovedemo ovu mini akciju, koja nam je jako značajna jer želimo da vidimo na kom se nivou nalaze igrači koji nastupaju u domaćoj ligi. Kvalifikacije za Prvenstvo Evrope su blizu i moramo da pojačamo konkurenciju na svakoj poziciji. Žao mi je što naš šampion Ekonomac iz Kragujevca nije dozvolio pozvanim igračima da se odazovu, jer se ne radi o FIFA terminu.Njihovo mišljenje smo uvažili i pružili šansu nekim novim momcima od kojih očekujem da se nametnu i u budućnosti postanu okosnica reprezentacije – naglasio je Goran Ivančić.

Trodnevni skup selekcije završiće se u sredu 18.januara, a već 23.januara u SC FSS okupiće se i svi najbolji futsal igrači Srbije, kako bi počeli sa pripremama za dve prijateljske utakmice sa Italijom 30.januara (Arzinjano) i 31.januara (Viljorba). Za ove dve izuzetno značajne utakmice, selektor Ivančić računa na sve igrače iz inostranstva izuzev golmana Miodraga Aksentijevića koji se oporavlja od povrede šake, ali se očekuje dolazak kapitena Marka Perića (Kaos, Italija), Mladena Kocića (Tjumen, Rusija), Slobodana Rajčevića (Nacional, Hrvatska), Miloša Simića, Stefana Rakića (Informatika, Rumunija) i Dragana Tomića (Bank Bejrut, Liban).