Селектор Горан Иванчић тестира футсал играче из домаће лиге

17.01.2017.

Селектор футсал репрезентације Србије, Горан Иванчић, почео је са спровођењем плана и програма за 2017.годину а прва на реду биће акција окупљања најбољих играча из домаће лиге на тродневним мини припремама у СЦ ФСС у Старој Пазови.
Желећи да прошири базу кандидата за државни футсал тим, Горан Иванчић се одлучио да упути позиве за 13 играча и два голмана који ће одрадити пет тренинга и покушати да се наметну за две предстојеће пријатељске утакмице у Италији 30. и 31.јануара.
На списку се налазе голмани: Јаков Вулић (Еуромотус, Београд), Стефан Филиповић (Фон, Београд), играчи: Владимир Милосавац, Бојан Филиповић, Јован Лазаревић, Урош Краснић, Симеун Копања (Еуромотус), Страхиња Петров, Андрија Станковић (Фон), Марко Илић, Никола Станковић, Владимир Ристић (Калча, Ниш), Милан Мутавџић (Нови Пазар), Иван Вулетић (Блаце) и Бранислав Милосављевић (Нова Пазова).


Селектору Иванчићу у раду ће помагати Војкан Вукмировић (тренер), Душан Матић (тренер голмана) и Бојан Антонић (кондициони тренер), док је у својству тренера госта на припремама присутан и Владимир Јовановић, који ће се у наредном периоду бринути о кадетској селекцији (играчи рођени после 1.јануара 1999.године).
– Веома ми је драго што нам је Фудбалски савез омогућио да спроведемо ову мини акцију, која нам је јако значајна јер желимо да видимо на ком се нивоу налазе играчи који наступају у домаћој лиги. Квалификације за Првенство Европе су близу и морамо да појачамо конкуренцију на свакој позицији. Жао ми је што наш шампион Економац из Крагујевца није дозволио позваним играчима да се одазову, јер се не ради о ФИФА термину.Њихово мишљење смо уважили и пружили шансу неким новим момцима од којих очекујем да се наметну и у будућности постану окосница репрезентације – нагласио је Горан Иванчић.

Тродневни скуп селекције завршиће се у среду 18.јануара, а већ 23.јануара у СЦ ФСС окупиће се и сви најбољи футсал играчи Србије, како би почели са припремама за две пријатељске утакмице са Италијом 30.јануара (Арзињано) и 31.јануара (Виљорба). За ове две изузетно значајне утакмице, селектор Иванчић рачуна на све играче из иностранства изузев голмана Миодрага Аксентијевића који се опоравља од повреде шаке, али се очекује долазак капитена Марка Перића (Каос, Италија), Младена Коцића (Тјумен, Русија), Слободана Рајчевића (Национал, Хрватска), Милоша Симића, Стефана Ракића (Информатика, Румунија) и Драгана Томића (Банк Бејрут, Либан).