U 20

Dobro izdanje u Izraelu selekcije (U-20) koja se priprema za naredni ciklus kvalifikacija za mlade – 0:0

05.06.2017.

Stadion: LOD. Gledalaca: oko 1000. Sudija: Aleksandros Aretopulos. Pomoćnici: K.Akrivos, A.Ilias.Žuti kartoni: Veisman (Izrael), Blagojević, Mijailović, Srećković, Bainović (Srbija).
IZRAEL: Plakuščenko, Meir Raz, Bardea, Biton, Glazer, Perez, Einbrum, Baršaki, Veisman, Nehmiaz (od 46. Ben David), Asaf.
SRBIJA:Ostojić (od 90. Rosić), Ćalasan, Mijailović (od 79. Lazarević), Blagojević (od 79. Vučić), Glavčić, Mladenović (od 61. Srećković), Lutovac (od 90. Bašanović), Cvetković (od 79. Stojanović), Bainović (od 61. Zličić), Šaponjić (od 90. Apostolović), Jović (od 61. Pantović).
Mlada reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1996. i mlađi) koja se priprema za novi ciklus kvalifikacija koji startuje od jeseni (Srbija se nalazi u grupi sa Austrijom, Rusijom, Jermenijom, BJR Makedonijom i Gibraltarom) odigrala je nerešeno u proveri sa Izraelom.
Selekcija koju predvodi Milan Obradović a koju čine uglavnom igrači iz Super i Prve lige, pružila je dobru partiju ako se zna da su pozvani kandidati bili prvi put na okupu. Potvrda da u srpskom fudbalu ima kvaliteta koji u miksu sa igračima koji već nastupaju za inostrane klubove, ponovo može doneti željene rezultate. Interesantno je da u novom ciklusu kvalifikacija pravo nastupa ima i veliki broj igrača koji se trenutno priprema za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Dovoljno za optimizam pred 1. septembar i premijerni duel na putu ka Italiji 2019. sa Gibraltarom.
Sledeću proveru Obradovićevi izabranici imaju za četiri dana u Novom Sadu na stadionu „Karađorđe“ (18,00) kada će im rival biti reprezentacija Grčke.