Vesti

U20 | ČAS FUDBALA STARIJE OMLADINSKE SELEKCIJE I POBEDA U KASTEL DI SANGRU PROTIV ITALIJE

06.09.2021.

Odlična igra i sjajan rezultat u veoma zahtevnoj proveri selekcije U20 u Kastel Di Sangru protiv jedne od najboljih selekcija Evrope, Italije. Srbija se pokazala u pravom svetlu, kontrolisala igru tokom većeg dela meča, a onda sačekala trenutak i nokautirala domaćina.

„Moram reći da sam presrećan, jer su ovi momci koji igraju uglavnom u našoj ligi, dobili priliku da se izmere tehnički, taktički i fizički sa jednom od najboljih selekcija sveta. Postoje delovi naše igre sa kojima sam prezadovoljan , ali isto tako postoje stvari koje moramo i možemo korigovati u našoj igri kako bi nastavili da rastemo i kao pojedinci i kao grupa. Čestitao bih momcima što su na sjajan način reprezentovali naš fudbal i igrom i ponašanjem“ izjavio je selektor Aleksandar Rogić.

STRELCI: 0:1 Rogan 66.  Stadion: Teofilo Patini u Kastel Di Sangru. Sudija: Daniele Paterna.

ITALIJA: Gelmi (46. Picinjako), Barbieri (85. Grislandi), Bronji (67. Ruđeri), Serpe (85. Oristano), Viti, Bjanko (58. Leone), Kanjano (67. Maldini), Bove (46. Zuei), Di Serija (58. Kortinovis), Tonja (58. Kudrig), Sekulov (46. Rikardi).

SRBIJA: Mićović (66. Katić), Pavlović (82. Mitrović), Bačkulja (82. Krstić), Eraković, Savić (46. Lučić), Lukić, Stanojlović (82. Kos), Pantović (66. Novevski), Radulović (66. Jočić), Milićević, Đurasović (58. Rogan).