A selekcija

BRATISLAV ŽIVKOVIĆ, JEDAN OD POMOĆNIKA SELEKTORA STOJKOVIĆA, BORAVIO U FIRENCI I VIDEO ASISTENCIJE JOVIĆA I GOL TERZIĆA, UBEDLJIV TRIJUMF FIORENTINE PROTIV SAMPDORIJE

30.04.2023.

Poslednji dan aprila doneo je mnogo uzbuđenja u italijanskoj Seriji A gde je i danas na terenu bilo srpskih reprezentativaca. Na stadionu „Artemio Franki“ Fiorentina je bila ubedljiva protiv Sampdorije – 5:0, a na terenu su bili od prvog minuta Luka Jović, Nikola Milenković, u finišu meča priključio im se Aleksa Terizić, dok je za goste Filip Đuričić odigrao četrdesetak minuta.

Ubedljivu pobedu domaćih ispratio je jedan od trenera u A timu Srbije Bratislav Živković koji se posle utakmice sastao sa našim reprezentativcima. Sigurno da su više razloga za dobro raspoloženje imali Milenković, Jović i Terzić. Luka Jović je meč završio sa tri asistencije od kojih je poslednja bila za realizaciju Alekse Terzića.

Osim utakmice tema za razgovor bile su i kvalifikacije za EP koje se nastavljaju u junu i koje našoj reprezentaciji donose utakmicu protiv Bugarske u Razgradu. Selektor Dragan Stojković sa timom saradnika pažljivo prati formu naših reprezentativaca. Podsetimo da se nedavno sa kapitenom Dušanom Tadićem u Amsterdamu sastao direktor A tima Stevan Stojanović.

Fiorentina je ovom pobedom otišla na osmo mesto Serije A, dok se Sampdorija koju trenira Dejan Stanković nalazi na poslednjem mestu .