U 21

U-21 | SELEKTOR GORAN STEVANOVIĆ OKUPIO "ORLIĆE" PRED JUNSKE MEČEVE

26.05.2022.

Selektor Goran Stevanović okupio je mladu reprezentaciju Srbije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Orlići će u junu, u okviru nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odigrati mečeve sa selekcijama Francuske (2. jun) i Farskih Ostrva (7. jun).

Među Orlićima vlada sjajna atmosfera nakon dve pobede u martu – protiv selekcija Severne Makedonije i Jermenije, što su u svom obraćanju potvrdili selektor Goran Stevanović, kao i fudbaleri Marko Ivezić i Uroš Milovanović.

”U fudbalu nema boljeg leka od pobede. Trijumfi protiv Jermenije i Severne Makedonije pomogli su nam da se vratimo u igru za plasman na Evropsko prvenstvo i naravno da ćemo dati sve od sebe da ovu iznenadnu šansu koja nam se ukazala u finišu kvalifikacija iskoristimo na najbolji način. Francuska je velika inspiracija, kako za igrače, tako i za mene kao selektora i moj stručni štab. Na utakmicama protiv tako jakih reprezentacija, najbolje se vidi ko su igrači za velika dela. Imam zadovoljstvo da sarađujem sa divnim i vaspitanim momcima, koji neosporno poseduju ogroman fudbalski potencijal.“ – započeo je selektor Stevanović.

„Posao selektora doživljavam kao šansu da svoje trenersko iskustvo i kreaciju upotrebim u korist srpskog fudbala i da iz mlade reprezentacije izađe što više igrača za A tim. Tome u prilog i činjenica da su Eraković i Ilić već na spisku selektora Stojkovića. Ne treba zaboraviti da sam na prvom spisku imao čak 15 novih kandidata i bilo je mnogo skeptika koji su se plašili kako će se te novajlije uklopiti u sistem reprezentacije. Srećom, to su talentovani momci koji razumeju fudbal, shvataju zahteve igre i nije bilo ni najmanjih problema sa adaptacijom. Namera mi je da im pružim šansu da iskažu sav svoj potencijal. Nikako ne želim da nekim taktičkim zamislima i sistemima udavim i njih i javnost. Ovo je najbolje što fudbalska Srbija ima i oni sami moraju da shvate da su krem našeg fudbala u svom uzrastu i da su pozivom u reprezentaciju preuzeli na sebe ogromnu odgovornost. Ne postoji bolja prilika da pokažu koliko znaju od utakmice protiv selekcije koja dominira evropskim i svetskim fudbalom kao što je Francuska”, dodao je selektor.

„Veoma sam zadovoljan učinkom u ovoj sezoni, kako na individualnom, tako i na ekipnom planu. U početku nisam bio starter, ali sam ponašanjem i radom na treninzima stekao poverenje stručnog štaba i saigrača i na kraju došao u situaciju da ponesem kapitensku traku Voždovca. To mi mnogo znači u psihološkom smislu, pucam od samopouzdanja i nadam se da ću dati pun doprinos uspesima reprezentacije u naredne dve utakmice. Prethodno okupljanje je krunisano sa dve pobede, što je sjajan podstrek i vetar u leđa za duele sa Francuskom i Farskim Ostrvima. Selektor Stevanović je za vrlo kratko vreme uspeo da nam promeni mentalitet, prihvatili smo njegove ideje i taj novi stil igre i siguran sam da ćemo opet odigrati na najvišem mogućem nivou”, rekao je Marko Ivezić.

”Utakmice protiv Francuske i Farskih Ostrva dolaze u pravom trenutku, svi smo u odličnoj formi i jedva čekamo da obučemo dres reprezentacije. Iza mene je vrlo uspešna sezona u Radniku iz Surdulice, spreman sam, verujem u sebe i nadam se da ću golgetersku seriju iz domaćeg prvenstva nastaviti i na reprezentativnom planu. Atmosfera je odlična, dugo smo zajedno i zaista je uživanje družiti se i sarađivati sa ovim divnim momcima iz nacionalnog tima. Očekuju nas dve specifične utakmice, jedna u kojoj smo apsolutni favoriti i druga u kojoj se protivniku daju veće šanse za pobedu. Svi se sećamo prvog duela protiv Farana na domaćem terenu, bilo je vrlo teško, nismo iskoristili naše šanse i to nam se osvetilo. Sada je došao trenutak da naplatimo te dugove i da sa dva pozitivna rezultata napravimo veliki korak ka baražu za Evropsko prvenstvo”, dodao je Uroš Milovanović.

Foto: Zoran Milovanović