Vesti

ŽREB ZA PRVENSTVO EVROPE 2022 | FUTSAL SELEKCIJA SRBIJE U GRUPI 4 RIVALI: ENGLESKA/SEVERNA MAKEDONIJA, RUMUNIJA I BOSNA I HERCEGOVINA

02.09.2020.

Najbolja futsal reprezentacija Srbije dobila je rivale u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope čiji će domaćin biti Holandija 2022.godine. Srbija se nalazi u Grupi 4 sa Engleskom ili Severnom Makedonijom (bolji iz tog meča), zatim Rumunija i Bosna i Hercegovina. Naredni ciklus kvalifikacija koji će početi u decembru ove godine, imaće epitet istorijskog kada je u pitanju futsal, jer se po prvi put kvalifikacije neće igrati samo kao jedan mini turnir, već će se igrati tri utakmice kod kuće i tri utakmice u gostima, pa će samim tim i takmičenje biti mnogo atraktivnije i izazovnije.
UEFA je na žrebu u Nionu rasporedila selekcije  u 8 grupa sa po 4 tima, a direktan plasman na Prvenstvo Evrope izboriće osam pobednika grupa, kao i 6 najboljih drugoplasiranih selekcija, dok će dve poslednje drugoplasirane selekcije naknadno razigravati u plej-ofu za još jedno mesto na finalnom turniru. Uz domaćina Holandiju, to će činiti ukupan broj od 16 reprezentacija na Prvenstvu Evrope, što je takođe prvi put u istoriji da će se Futsal Euro igrati sa ovim brojem učesnika.
Naša futsal selekcija u naredne kvalifikacije ulazi kao i uvek sa najvećim ambicijama, a zahvaljujući sjajnim rezultatima u proteklom periodu Srbija je bila rangirana kao peta na rang listi i našla se u najjačem prvom šeširu. U prvom kolu izabranici selektora Gorana Ivančića gostuju u Rumuniji, a u drugom kolu bićemo domaćini Bosni i Hercegovini.
UEFA je takođe odredila i moguće termine odigravanja utakmica, a to su novembar i decembar ove godine, kao i januar, mart i april 2021. (po dva termina u svakom mesecu). Srbija će svakako startovati tek od decembra, jer nas u novembru očekuju dve baraž utakmice sa Finskom za plasman na FIFA Prvenstvo sveta u Litvaniji naredne godine.