Вести

ЖРЕБ ЗА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ 2022 | ФУТСАЛ СЕЛЕКЦИЈА СРБИЈЕ У ГРУПИ 4 РИВАЛИ: ЕНГЛЕСКА/СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, РУМУНИЈА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

02.09.2020.

Најбоља футсал репрезентација Србије добила је ривале у квалификацијама за Првенство Европе чији ће домаћин бити Холандија 2022.године. Србија се налази у Групи 4 са Енглеском или Северном Македонијом (бољи из тог меча), затим Румунија и Босна и Херцеговина. Наредни циклус квалификација који ће почети у децембру ове године, имаће епитет историјског када је у питању футсал, јер се по први пут квалификације неће играти само као један мини турнир, већ ће се играти три утакмице код куће и три утакмице у гостима, па ће самим тим и такмичење бити много атрактивније и изазовније.
УЕФА је на жребу у Ниону распоредила селекције  у 8 група са по 4 тима, а директан пласман на Првенство Европе избориће осам победника група, као и 6 најбољих другопласираних селекција, док ће две последње другопласиране селекције накнадно разигравати у плеј-офу за још једно место на финалном турниру. Уз домаћина Холандију, то ће чинити укупан број од 16 репрезентација на Првенству Европе, што је такође први пут у историји да ће се Футсал Еуро играти са овим бројем учесника.
Наша футсал селекција у наредне квалификације улази као и увек са највећим амбицијама, а захваљујући сјајним резултатима у протеклом периоду Србија је била рангирана као пета на ранг листи и нашла се у најјачем првом шеширу. У првом колу изабраници селектора Горана Иванчића гостују у Румунији, а у другом колу бићемо домаћини Босни и Херцеговини.
УЕФА је такође одредила и могуће термине одигравања утакмица, а то су новембар и децембар ове године, као и јануар, март и април 2021. (по два термина у сваком месецу). Србија ће свакако стартовати тек од децембра, јер нас у новембру очекују две бараж утакмице са Финском за пласман на ФИФА Првенство света у Литванији наредне године.