Вести

ОРЛОВИ У МОСКВИ | НИКОЛА МАКСИМОВИЋ И НЕМАЊА ГУДЕЉ О УВОДНИМ МЕЧЕВИМА У ЛИГИ НАЦИЈА, ОКТОБАРСКОМ СУСРЕТУ У ОСЛУ

02.09.2020.

Најбоља репрезентација Србије игра сутра у Русији први меч у Лиги нација, а пред пут у Москву за сајт ФСС говорили су дефанзивац Наполија, Никола Максимовић и везиста Севиље, Немања Гудељ.

Пред нама је нови почетак у Лиги нација и дуел са Русијом у Москви који ће бити веома тежак…

-Сугурно, јер разлика у овом тренутку између њих и нас је та што 90 посто играча руске репрезентације наступа у руском шампионату где је одиграно шест кола, а ми наступамо углавном за клубове где првенства још нису почела и играчи се налазе у припремном процесу. Јако тежак тренутак сигурно, али потрудићемо се да се максимално спремимо за оно што нас очекује – истиче Никола Максимовић.

После дуела у Москви очекује нас сусрет са селекцијом Турске у Београду…

-Ради се о јакој репрезентацији која у последње време игра заиста добро, играмо на нашем стадиону и размишљаћемо о њима после меча у Москви.

Ови мечеви су добра припрема за Осло…

-Не могу да кажем да ће утакмица са Норвешком бити слична са овом коју играмо у Москви. Ове две утакмице само могу да нам послуже да се добро припремимо и неке тактичке замисли селектора спроведемо у дело на овим утакмицама. Разлика је између Норвежана и Русије у стилу игре, тако да сигурно неће бити иста припрема. Али истина је да после 20 година имамо велику шансу за целу ову генерацију да се нађемо на Првенству Европе и све ћемо учинити да тако буде.

Свет се још налази у канџама корона вируса, како је за спортисте, фудбалере пред празним трибинама…

-Јако је тежак моменат за све нас, не само играче и спортисте, него све људе. Али сигурно да није лако када се игра пред празним трибинама, надам се да то неће потрајати и да ће се све вратити у неку нормалу.

Немања Гудељ је недавно славио са Севиљом освајање Лиге Европе, а сада је пред њим и саиграчима из репрезентације нови циклус у Лиги нација, сада у Лиги Б…И први меч са Русијом у Москви.

-Овде смо дошли са циљем да добијемо обе утакмице, прва је наравно Русија. Биће тешка утакмица, они имају добру селекцију, али имамо и ми веома квалитетну репрезентацију. Идемо тамо да победимо – истиче Немања Гудељ.

Онда следи меч са Турском која је већ као и Русија обезбедила пласман на ЕУРО…

-Да, имају веома добру екипу са доста младих играча који играју у великим клубовима, познајем неколико играча. Они ће ући у меч са великом жељом да победе, али ми имамо много, много добру селекцију и ако урадимо ствари које се договоримо пре утакмице мислим да ће нам бити много лакше да дођемо до циља.

Мечеви са Турском и Русијом су важни за оно што нас очекује у октобру…

-Важно је због нас, нашег самопоуздања. Меч са Норвешком је свакако најважнији, а ове две утакмице нам служе да остваримо самопоуздање са којим би отишли у Осло на меч са Норвешком – рекао је Немања Гудељ који је на крају истакао да се у Севиљи осећа сјајно, освојио је недавно Лигу Европе, а играће у наредној сезони и Лигу шампиона.