Vesti

ORLOVI U MOSKVI | NIKOLA MAKSIMOVIĆ I NEMANJA GUDELJ O UVODNIM MEČEVIMA U LIGI NACIJA, OKTOBARSKOM SUSRETU U OSLU

02.09.2020.

Najbolja reprezentacija Srbije igra sutra u Rusiji prvi meč u Ligi nacija, a pred put u Moskvu za sajt FSS govorili su defanzivac Napolija, Nikola Maksimović i vezista Sevilje, Nemanja Gudelj.

Pred nama je novi početak u Ligi nacija i duel sa Rusijom u Moskvi koji će biti veoma težak…

-Sugurno, jer razlika u ovom trenutku između njih i nas je ta što 90 posto igrača ruske reprezentacije nastupa u ruskom šampionatu gde je odigrano šest kola, a mi nastupamo uglavnom za klubove gde prvenstva još nisu počela i igrači se nalaze u pripremnom procesu. Jako težak trenutak sigurno, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo za ono što nas očekuje – ističe Nikola Maksimović.

Posle duela u Moskvi očekuje nas susret sa selekcijom Turske u Beogradu…

-Radi se o jakoj reprezentaciji koja u poslednje vreme igra zaista dobro, igramo na našem stadionu i razmišljaćemo o njima posle meča u Moskvi.

Ovi mečevi su dobra priprema za Oslo…

-Ne mogu da kažem da će utakmica sa Norveškom biti slična sa ovom koju igramo u Moskvi. Ove dve utakmice samo mogu da nam posluže da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo na ovim utakmicama. Razlika je između Norvežana i Rusije u stilu igre, tako da sigurno neće biti ista priprema. Ali istina je da posle 20 godina imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na Prvenstvu Evrope i sve ćemo učiniti da tako bude.

Svet se još nalazi u kandžama korona virusa, kako je za sportiste, fudbalere pred praznim tribinama…

-Jako je težak momenat za sve nas, ne samo igrače i sportiste, nego sve ljude. Ali sigurno da nije lako kada se igra pred praznim tribinama, nadam se da to neće potrajati i da će se sve vratiti u neku normalu.

Nemanja Gudelj je nedavno slavio sa Seviljom osvajanje Lige Evrope, a sada je pred njim i saigračima iz reprezentacije novi ciklus u Ligi nacija, sada u Ligi B…I prvi meč sa Rusijom u Moskvi.

-Ovde smo došli sa ciljem da dobijemo obe utakmice, prva je naravno Rusija. Biće teška utakmica, oni imaju dobru selekciju, ali imamo i mi veoma kvalitetnu reprezentaciju. Idemo tamo da pobedimo – ističe Nemanja Gudelj.

Onda sledi meč sa Turskom koja je već kao i Rusija obezbedila plasman na EURO…

-Da, imaju veoma dobru ekipu sa dosta mladih igrača koji igraju u velikim klubovima, poznajem nekoliko igrača. Oni će ući u meč sa velikom željom da pobede, ali mi imamo mnogo, mnogo dobru selekciju i ako uradimo stvari koje se dogovorimo pre utakmice mislim da će nam biti mnogo lakše da dođemo do cilja.

Mečevi sa Turskom i Rusijom su važni za ono što nas očekuje u oktobru…

-Važno je zbog nas, našeg samopouzdanja. Meč sa Norveškom je svakako najvažniji, a ove dve utakmice nam služe da ostvarimo samopouzdanje sa kojim bi otišli u Oslo na meč sa Norveškom – rekao je Nemanja Gudelj koji je na kraju istakao da se u Sevilji oseća sjajno, osvojio je nedavno Ligu Evrope, a igraće u narednoj sezoni i Ligu šampiona.