A selekcija

ORLOVI U MOSKVI | LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ I ĐORĐE DESPOTOVIĆ O MEČU SA RUSIJOM, TRENING NA STADIONU DINAMA (VIDEO)

02.09.2020.

 

Reprezentacije Srbije u četvrtak (20,45) u Moskvi igra protiv Rusije prvi meč u Ligi B nacija,a neposredno pred poslednji trening Orlova na stadionu Dinama, na video-konferenciji na pitanja novinara odgovarali su selektor Ljubiša Tumbaković i napadač Rubina iz Kazanja, Đorđe Despotović.

Ruske novinare je zanimalo da selektor Ljubiša Tumbaković oceni spremnost naših reprezentativaca za prvi meč u ovoj godini?

-To je jedno filozofsko pitanje. Mi treneri imamo uvid u njihovu fizičku pripremu tek kada dođu na pripreme. A oni se trenutno uglavnom nalaze u pripremnom periodu – rekao je selektor Srbije.

Da li se srpski selektor konsultovao  sa Branislavom Ivanovićem  u vezi igre ruske reprezentacije, s obzirom na to koliko igrača Zenita, bivšeg Ivanovićevog kluba, nastupa za reprezentaciju? Da li je na istu temu razgovarao i sa Đorđem Despotovićem koji nastupa za ruski Rubin iz Kazanja?

-Ne, nisam imao kontakt sa Ivanovićem, nisam razgovarao ni sa Despotovićem o tome, i to ne radim. Imamo svoju skauting službu, pratili smo njihove igrače i mislim da imamo uvid u njihovu formu i način igre.

Koji su kvaliteti, snaga, ali i slabosti, ruske reprezentacije?

-Oni su jako dobra reprezentacija koja je svoj kvalitet pokazala na Svetskom prvenstvu. Imaju dobru hemiju, zajedništvo, iskustvo, igrače koji se nalaze u zrelim, lepim godinama. Sigurno su trenutno jedna od ponajboljih reprezentacija.

Da li će Srbiji biti lakše zbog povreda Golovina i Alekseja Mirančuka?

-Oni su sjajni igrači, sigurno će puno nedostajati, ali ruska reprezentacija ima mnogo dobrih igrača koji sve mogu da nadomeste i sigurno da nam neće biti lako.

Od koga Srbiji preti najveća opasnost na meču? Artjom Džuba nije postigao gol u nekoliko poslednjih mečeva.

-Džuba je sjajan igrač, konstantna je opasnost za gol. Kada uđe u ritam onda imaju seriju, potrudićemo se da ni sada ne postigne gol, ali to je samo naša želja.

Kakvu reprezentaciju Srbije možemo očekivati na stadionu Dinama? Ko sada „vodi“ igru reprezentacije Srbije i ima li igrača zbog čijeg odsustva žalite?

-Ono što će nam nedostajati u ovom trenutku to je Nemanja Matić koji neće više igrati za reprezentaciju Srbije – rekao je Ljubiša Tumbaković.

 Đorđe Despotović očekuje debi u najboljem nacionalnom timu, sada je pravio društvu selektoru Ljubiši Tumbakoviću kao „domaćin“, jer u dresu Rubina iz Kazanja pruža odlične partije…

Pre deset godina ste debitovali za omladinsku reprezentaciju Srbije, sada možete da debitujete u najboljem timu Srbije. Kakve su vam emocije i da li će biti simbolično da debitujete baš u Rusiji?

-Biću naravno zadovoljan da debitujem baš u Rusiji, zemlji gde dugo igram. Posle Orenburga sam tri meseca bio bez kluba, potpisao sam za Rubin, nedavno sam postigao i dva gola, tako da moram biti zadovoljan svojim igrama  – rekao je Đorđe Despotović.

Da li očekujete da ćete biti od prvog minuta u sastavu Srbije, odnosno da li vam je prednost to što poznajete sve igrače ruske reprezentacije i igrate s njima u ruskom prvenstvu?

-Svako od nas će imati mogućnost da pokaže svoje kvalitete. Poznajem sve igrače, svi ćemo želeti da damo svoj maksimum u ovom trenutku. Mislim da se Rusi nalaze u dobrog formi , ali i mi smo sveži, željni igre, dokazivanja i dobrog rezultata – istakao je napadač Rubina iz Kazanja.

NAPOMENA: Fotografije sa treninga možete preuzeti sa sledećeg linka, uz obavezan potpis „FOTO: Aleksandr Vilf

https://disk.yandex.ru/d/NfxRn0b1vDYw6Q?w=