А селекција

ОРЛОВИ У МОСКВИ | ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ И ЂОРЂЕ ДЕСПОТОВИЋ О МЕЧУ СА РУСИЈОМ, ТРЕНИНГ НА СТАДИОНУ ДИНАМА (ВИДЕО)

02.09.2020.

 

Репрезентације Србије у четвртак (20,45) у Москви игра против Русије први меч у Лиги Б нација,а непосредно пред последњи тренинг Орлова на стадиону Динама, на видео-конференцији на питања новинара одговарали су селектор Љубиша Тумбаковић и нападач Рубина из Казања, Ђорђе Деспотовић.

Руске новинаре је занимало да селектор Љубиша Тумбаковић оцени спремност наших репрезентативаца за први меч у овој години?

-То је једно филозофско питање. Ми тренери имамо увид у њихову физичку припрему тек када дођу на припреме. А они се тренутно углавном налазе у припремном периоду – рекао је селектор Србије.

Да ли се српски селектор консултовао  са Браниславом Ивановићем  у вези игре руске репрезентације, с обзиром на то колико играча Зенита, бившег Ивановићевог клуба, наступа за репрезентацију? Да ли је на исту тему разговарао и са Ђорђем Деспотовићем који наступа за руски Рубин из Казања?

-Не, нисам имао контакт са Ивановићем, нисам разговарао ни са Деспотовићем о томе, и то не радим. Имамо своју скаутинг службу, пратили смо њихове играче и мислим да имамо увид у њихову форму и начин игре.

Који су квалитети, снага, али и слабости, руске репрезентације?

-Они су јако добра репрезентација која је свој квалитет показала на Светском првенству. Имају добру хемију, заједништво, искуство, играче који се налазе у зрелим, лепим годинама. Сигурно су тренутно једна од понајбољих репрезентација.

Да ли ће Србији бити лакше због повреда Головина и Алексеја Миранчука?

-Они су сјајни играчи, сигурно ће пуно недостајати, али руска репрезентација има много добрих играча који све могу да надоместе и сигурно да нам неће бити лако.

Од кога Србији прети највећа опасност на мечу? Артјом Џуба није постигао гол у неколико последњих мечева.

-Џуба је сјајан играч, константна је опасност за гол. Када уђе у ритам онда имају серију, потрудићемо се да ни сада не постигне гол, али то је само наша жеља.

Какву репрезентацију Србије можемо очекивати на стадиону Динама? Ко сада „води“ игру репрезентације Србије и има ли играча због чијег одсуства жалите?

-Оно што ће нам недостајати у овом тренутку то је Немања Матић који неће више играти за репрезентацију Србије – рекао је Љубиша Тумбаковић.

 Ђорђе Деспотовић очекује деби у најбољем националном тиму, сада је правио друштву селектору Љубиши Тумбаковићу као „домаћин“, јер у дресу Рубина из Казања пружа одличне партије…

Пре десет година сте дебитовали за омладинску репрезентацију Србије, сада можете да дебитујете у најбољем тиму Србије. Какве су вам емоције и да ли ће бити симболично да дебитујете баш у Русији?

-Бићу наравно задовољан да дебитујем баш у Русији, земљи где дуго играм. После Оренбурга сам три месеца био без клуба, потписао сам за Рубин, недавно сам постигао и два гола, тако да морам бити задовољан својим играма  – рекао је Ђорђе Деспотовић.

Да ли очекујете да ћете бити од првог минута у саставу Србије, односно да ли вам је предност то што познајете све играче руске репрезентације и играте с њима у руском првенству?

-Свако од нас ће имати могућност да покаже своје квалитете. Познајем све играче, сви ћемо желети да дамо свој максимум у овом тренутку. Мислим да се Руси налазе у доброг форми , али и ми смо свежи, жељни игре, доказивања и доброг резултата – истакао је нападач Рубина из Казања.

НАПОМЕНА: Фотографије са тренинга можете преузети са следећег линка, уз обавезан потпис „ФОТО: Александр Вилф

https://disk.yandex.ru/d/NfxRn0b1vDYw6Q?w=