A selekcija

ZLATNI DEČKO SRBIJE ALEKSANDAR MITROVIĆ | HOĆE SRCE DA MI STANE, OVA EKIPA JE SPREMNA NA ČUDA!

15.11.2021.

Svojim golom načinio je celu Srbiju ponosnom, načinio ju je nasmejanom. Orlovi idu na Mundijal zahvaljujući fenomenalnom golu Aleksandra Mitrovića. Nije krio sreću i zadovoljstvo posle pobede u Lisabonu.

„Ništa, ne znam odakle da počnem. Hoće čuka da mi stane. Velika pobeda. Mislim da smo ostvarili plasman sa debelom zaslugom. Bili smo bolji, nadigrali smo Portugal, došli smo da igramo fudbal“, rekao je Mitrović posle utakmice.
Utisak je da je negde moralo da se vrati za sve neuspehe i – vratilo se. I to na kakav način! Golom u 90. minutu.

„Vratilo se i za Škotsku i to sa kamatom. Kada si pošten i iskreno radiš – vrati se. I ja i ekipa smo verovali u selektora, igrali smo sa velikim samopouzdanjem. Presrećni smo zbog nas i zbog cele nacije. Koliko smo sreće doneli celoj naciji. Nemam reči da opišem sreću, radost, ponos. Sveje pomešano. Neverovatan osećaj“, usplahireno je komentarisao heroj cele Srbije.
Objašnjava ubojiti napadač da je atmosfera u reprezentaciji prava, da je sve to rezultiralo ovakvim uspehom. Hvali selektora, saigrače, Savez… Nisu pali Orlovi ni posle onog ranog primljenog gola.

„Pričali smo pre utakmice da znamo šta hoćemo. Verovali smo u ono što radimo, izdominirali smo 90 minuta i zasluženo pobedili. Dao sam gol, ali ekipa , selektor, ljudi u savezu, navijači.. .Stvarno smo stvorili nešto neverovatno. Ne sećam se da je ovako bilo u reprezentaciji, a ovde sam dugo. Na nama je da održavamo ovo“, rekao je Mitrović.

Sledeća velika stvar je Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

„Ova ekipa je spremna na čuda. Rekao sam im u svlačionici: Ljudi, jeste li vi normalni? Idemo u Katar da igramo fudbal, da se nadigravamo“, zaključio je Mitrović.

Ova ekipa je stvarno spremna na čuda.