Vesti

ZAVRŠENA LETNJA ŠKOLA FSS ZA IGRAČE ROĐENE 2007. (VIDEO)

31.08.2020.

Letnja škola fudbalskog saveza Srbije, u organizaciji Instruktorske službe za igrače 2007. godište održana je od 24. do 29. avgusta u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Kampu su prisustvovala 26 igrača o kojima je brinuo tim od 14 trenera i specijalista.
Među instruktorima je i naš legendarni golman Radmilo Ivančević, regionalni instrukor FS RZS:
– Okupili smo se posle duže pauze izazvane Kovidom 19, i očigledno je da su se dečaci uželeli fudbala i zaista su ovde pokazali veliku želju i htenje. Svi su oni izuzetno talentovani i nije prvi put da ih okupljamo. Vrlo brzo ćemo u Subotici organizovati okupljanje 2006. godišta (od 7. septembra), dok nas uskoro očekuje okupljanje igrača rođenih 2008. i 2009. godine.
Koordinator instruktorske službe, Dalibor Zorko i nosioci stručnog dela programa ISFSS, sproveli su plan i program u saradnji sa regionalnim i okružnim instruktorima. U rad sa igračima su bili uključeni i treneri specijalisti za rad sa mlađim ustrastima (trener golmana, trener fizičke pripreme, trener tehničke pripreme). Gost kampa bio je naš bivši internacionalac i reprezentativac Bojan Jorgačević.
Na kampu se treniralo dva puta dnevno. Prepodnevni trening je bio opšteg karaktera (osnovna motorička kretanja, elementi tehnike, elementarne igre, igre prvog dodira i preciznosti), dok je popodnevni trening imao karakter specifične pripreme (prvi kontakt, kontrola, preciznost, rešavanje situacija u specifičnim prostorima) čime se dobio izbalansiran odnost opšte i specifične pripreme sportista.
Pored fudbalskih aktivnosti na kampu su bile zastupljene radionice u vidu nastavnih i obrazovnih aktivnosti – ishrana sportista, psihologija ličnosti sportiste, sportski kvizovi o istoriji fudbala.
Reprezentativni kodeks je bio sastavni deo ovog programa, a pažnja je usmerena na podizanje svesti o značaju obrazovanja.
-Srpski fudbal ima lepu budućnost, dolazi novi talas talentovanih dečaka, a na svima nama koji radimo u struci je zadatak da im omogućimo pravilan razvoj i pomognemo im u njihovom fudbalskom sazrevanju – rekao je Dalibor Zorko, koordinator Instruktorske službe FSS.