Vesti

ŽREB U NIONU | ZVEZDA IDE NA KIPAR, POSLEDNJA PREPREKA NA PUTU DO LŠ OLIMPIJAKOS, PARTIZAN PRVO U MOLDAVIJI, A ZATIM BELGIJI, TSC DOČEKUJE FCSB IZ RUMUNIJE, VOJVODINA SA BOLJIM IZ DUELA BELA TAUN - STANDARD IZ LIJEŽA

31.08.2020.

Održan je žreb u Nionu za naše klubove  koji nastupaju na međunarodnoj sceni. Crvena zvezda se sastaje sa Omonijom na Kipru, ekipom koju su crveno – beli u poslednje dve decenije već dva puta eliminisali upravo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crvena zvezda je Omoniju izbacila u sezoni 2001/2002 pobedom od 2:1 na Marakani, golovima Lea Lerinca i Milenka Aćimovića. Pa opet u sezoni 2012/2013 pod komandom Roberta Prosinečkog na penale. Ukoliko eliminišu Omoniju, poslednja prepreka na putu do Lige šampiona našem predstavniku biće Olimpijakos.

Na gostovanje odlazi i Partizan, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope crno – beli putuju u Moldaviju, a rival je Sfintul George. Ukoliko slave, naredni rival je belgijski klub Šarloa. Prolaz u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope traži i TSC iz Bačke Topole, posle istorijskog debija i pobede u Moldaviji. TSC će biti domaćin rumunskom FCSB i ukoliko eliminiše Rumune čeka ih pobednik meča Riteraj (Litvanija) – Liberec (Češka).  Rivala je dobila i Vojvodina, ona će u 3. kolu kvalifikacija igrati sa boljim iz susreta Bela Taun (Vels) – Standard iz Liježa (Belgija).