Vesti

ZAMENIK PREDSEDNIKA NENAD BJEKOVIĆ U SREMSKOJ MITROVICI | VREDNA DONACIJA FSS KLUBOVIMA PFS SREM I FS NOVOG SADA, VIŠE OD DVE HILJADE KLUBOVA DO SADA DOBILO OPREMU

12.09.2022.

Fudbalski savez Srbije nastavio je sa akcijom pomoći klubovima u vidu opreme, a do sada je više od dve hiljade klubova dobilo donaciju koja najviše znači nižerazrednim ligašima. Pakete opreme danas su dobili klubovi iz PFS Srem i FS Novog Sada. U prisustvu velikog broja ljudi iz društveno-sportskog života Sremske Mitrovice, ministra u Vladi Srbije, čoveka sporta i fudbala, Branislava Nedimovića, predsednika FS Vojvodine Dragana Simovića, predstavnika grada i brojnih klubova, Fudbalski savez je nastavio sa akcijom koja ima veliki odjek širom Srbije.

-Fudbalski savez Srbije ima već godinama jednu lepu i dobru praksu, a to je pomoć svojim klubovima u onome što im je najneophodnije, u sportskoj opremi koja im je potrebna za takmičenje..Danas će vrednu opremu dobiti klubovi sa područja sremskog okruga i Novog Sada. Oprema koja je dragocena klubovima za njihov takmičarski proces. Drago nam je takođe da je ovde danas sa nama legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nenad Bjeković – najavio je akciju Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Sremske Mitrovice.

 

Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić izrazio je veliku zahvalnost na donaciji Fudbalskog saveza Srbije…

-Hvala Fudbalskom savezu Srbije na ovoj izuzetno vrednoj donaciji koja će biti od velike pomoći nižerazrednim klubovima od čijeg rada i bitisanja sve kreće i od kojih zavisi budućnost fudbala. U našem gradu Sremskoj Mitrivici ponikli su mnogi veliki igrači koji su kasnije sa velikim uspehom igrali u najvećim srpskim i evropskim klubovima, igrači koji su postali i državni reprezentativci, oni koji su na pravi način predstavljali svoju zemlju i srpski fudbal. Svi oni su krenuli iz malih sredina, nižerazrednih klubova kojima Fudbalski savez na ovaj način poklanja punu pažnju. Ulaganje u rad i razvoj ovih klubova je od krucijalnog značaja, zbog toga su ovakve donacije za njih dragocene. Sremska Mitrovica je poznata kao grad koji tradicionalno ulaže u sport, ulaže u fudbal, a poslednjih nekoliko godina rekonstruisali smo i napravili veliki broj sportskih terena, jedan od tih je u naselju „25. maj“ koji je realizovan iz sredstava Fudbalskog saveza Srbije. Zbog toga želim još jednom da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbiji na saradnji koja će, siguran sam, biti dobra i u narednom periodu.

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u grad sporta i fudbala, grad koji je Srbiji podario rekordera u broju nastupa za najbolji državni tim, legendarnog kapitena Branislava Ivanovića.

-Hvala na dočeku, hvala na lepim rečima, veliko je zadovoljstvo biti ovde sa ljudima koji brinu o Sremskoj Mitrovici, sportu i fudbalu. Ovo je grad koji je mnogo dao fudbalu, grad koji ulaže u sport i klubove, grad koji ima tradiciju, grad koji neguje prošlost, vodi računa o sadašnjosti, ali misli i na budućnost. Drago nam je da će ova donacija otići u ruke onih kojima je ona najpotrebnija.

Spisak klubova PFS Srem koji su dobili opremu: Sloga (Krnješevci), Jedinstvo (Ljuba), Borac (Ilinci), Bratstvo (Sot), Omladinac (Batrovci), BSK (Bešenovo), Planinac (Ležimir), LSK (Laćarak), Fruškogorav (Manđelos), Sloven (Ruma), 1.maj (Ruma), Hrtkovci, OFK Brestač (Brestač), Šumar (Ogar), Graničar (Obrež), Mladost (Prhovo), Fruškogorac (Lrčedin), Borac (Jarkovci), Sloga (Maradik), ČSK  (Čortanovci), Rudar (Vrdnik), Car Uroš (Jazak), Radnički (Irig), Krušedol

Spisak klubova FS Novi Sad: Tatra (Kisač), TSK (Temerin), Fruškogorac (Sremsla Kamenica), Bačka 1923 (Đurđevo), Dinamo (Budisava), Fruškogorski partizan (Bukovac), Petrovaradin, Jugović (Kać), Crvena zvezda (Novi Sad), , ŽSK (Žabalj), Futog, Jedinstvo (Gospođinci), Borac, Sirig, Bačka (Begeč), Susek, Vinogradar (Ledinci), Miletić (Mošorin), Hajduk (Čurug), Borac (Rakovac), Čenej, Titel, Obilić (Vilovo), Sloga (Lok).