Vesti

FSS NASTAVIO SA DONACIJOM OPREME ŠIROM SRBIJE | JUŽNI BANAT "OBUČEN", PANČEVO I ZRENJANIN NA SPISKU BROJNIH GRADOVA ČIJI SU KLUBOVI DOBILI OPREMU

13.09.2022.

Južni Banat, gradovi Pančevo i Zrenjanin, brojni mali klubovi iz ovih gradova i regije, dobili su danas opremu, vrednu donaciju Fudbalskog saveza Srbije. Svečano je danas bilo u Pančevu, gde se na terenu FK Železničar, delila oprema onima kojima je najpotrebnija. U prisustvu gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića, zamenika predsednika FSS Nenada Bjekovića, prvog čoveka FS Vojvodine Dragana Simovića i brojnih predstavnika klubova, uručena je donacija FSS koju je do sada dobilo više od dve hiljade klubova.

-Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što će veliki broj klubova dobiti opremu koja im svakako mnogo znači. Velika zahvalnost gospodinu Nenadu Bjekoviću, a mi ćemo kao lokalna samopuprava da nastavimo da ulažemo u sport i u klubove, jer su ovaj region i grad Pančevo uvek bili za sport i uz sport. Nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu, kao što je i ovaj teren na kome se sada nalazimo, proizvod ulaganja u sport i u fudbal. Želja nam je da stvorimo nove mlade igrače, jer Pančevo je bio i ostao grad sporta i fudbala – rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Predsednik FS Vojvodine Dragan Simović istakao je da ga raduje akcija FS Srbije koji je posle Subotice, Sremske Mitrovice i drugih gradova Vojvodine, sada donirao opremu i klubovima FS Pančeva i Zrenjanina. Simović se posebno zahvalio predstavnicima nižerazrednih klubova koji svojim entuzijazmom i ne retko ličnim sredstvima, čine da mali klubovi čine velike stvari za fudbal.

-Ovde sam svoj na svome. Hvala na lepom dočeku, raduje me da ova oprema ide u prave ruke, onima kojima je najpotrebnija. Vi ste baza, klubovi koji su stvorili mnoge naše velike igrače. Mislim da sam i ja kao igrač imao prilike da igram protiv klubova koji danas dobijaju opremu. Vi ste za mnoge igrače bilo početak jedne lepe priče, igrače koji su kasnije dostizali velike visine i igrali u najvećim klubovima, nosili i dres reprezentacije. Fudbalski savez će nastaviti sa donacijom klubovima, jer budućnost se stvara ovde – rekao je Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS.