Kup

„Večiti“ zajedno pred finale Kupa Srbije

25.05.2017.

Marko Nikolić i Boško Đurovski: Derbi i trofej inspiracija, svi akteri da budu na nivou koji dolikuje

U subotu, 27.maja na stadionu Partizana od 18,00 igra se finalni meč Kupa Srbije za sezonu 2016/17. a za pehar Fudbalskog saveza Srbije bore se Partizan i Crvena zvezda. Tim povodom u prostorijama FSS održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali treneri Marko Nikolić i Boško Đurovski, odnosno kapiteni dva naša najveća kluba, Miroslav Vulićević i Aleksandar Luković.
– Pred nama je najvažnija utakmica u našem fudbalu, jedna od retkih lepih stvari. Nadam se da ćemo uživati, derbi je sam po sebi velika inspiracija i svi iz Partizana mu se raduju. Sada ima posebnu težinu, posle iscrpljujuće borbe za šampionsku titulu. Svi u klubu razmišljamo samo o pobedi – rekao je Marko Nikolić pred brojnim predstavnicima medija.
Nikolić je još jednom odao priznanje svojim igračima zbog serije od 36 utakmica bez poraza i poslednji put u sezoni pozvao da odigraju novu kvalitetnu partiju.
– Ostaje žal što sam propustio finale Kupa u mom prošlom mandatu u Partizanu. Imam bezbroj motiva, a siguran sam da će i moji igrači biti na nivou kakav iziskuje finale. Zadovoljni smo zbog titule, možda neko kaže i rasterećeni, ali moramo da imamo poštenje prema našim navijačima i da im priredimo radost.
Kapiten Partizana (u odsustvu Saše Ilića koji u igru uglavnom ilazi sa klupe) Miroslav Vulićević nada se osvajanju duple krune.
– Ispražnjeni smo posle osvajanja titule, ali borimo se za trofej i da se odužimo navijačima. Moramo da krunišemo sezonu na pravi način – rekao je iskusni desni bek.

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski očekuje pravu fudbalsku predstavu na stadionu u Humskoj.
– Očekujem dobar meč i spektakl, svi akteri moraju da budu na nivou kakav dolikuje. Igrao sam finala kao trener i igrač, znam kakav je osećaj, očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule pronađe snagu i pobedi – rekao je Boško Đurovski.
Trener crveno-belih je naglasio da će pokušati svom timu da prenese pouke iz tri večita derbija ove sezone.
– Partizan ima prepoznatljivu igru od dolaska Marka Nikolića, dobro su organizovani i igraju kvalitetno. Ne bih pričao o manama Partizana, treba da ostane tajna – rekao je Boško Đurovski, uz napomenu da ne želi da se vraća na prethodne izjave o osvojenoj tituli Partizana, kao i da će čestitati kolegi Nikoliću ukoliko crno-beli trijumfuju.
Kapiten crveno-belih Aleksandar Luković prednost je dao Partizanu, pre svega zbog psihološkog momenta i titule.
– Možda trofej Kupa ima manji značaj, ali nama je ostao samo on i daćemo sve od sebe da dođemo do njega. Ko bolje uđe u utakmicu slaviće u derbiju – zaključio je Aleksandar Luković.
Finale Kupa Srbije igra se u subotu od 18 sati na stadionu Partizana.