Куп

„Вечити“ заједно пред финале Купа Србије

25.05.2017.

Марко Николић и Бошко Ђуровски: Дерби и трофеј инспирација, сви актери да буду на нивоу који доликује

У суботу, 27.маја на стадиону Партизана од 18,00 игра се финални меч Купа Србије за сезону 2016/17. а за пехар Фудбалског савеза Србије боре се Партизан и Црвена звезда. Тим поводом у просторијама ФСС одржана је конференција за медије којој су присуствовали тренери Марко Николић и Бошко Ђуровски, односно капитени два наша највећа клуба, Мирослав Вулићевић и Александар Луковић.
– Пред нама је најважнија утакмица у нашем фудбалу, једна од ретких лепих ствари. Надам се да ћемо уживати, дерби је сам по себи велика инспирација и сви из Партизана му се радују. Сада има посебну тежину, после исцрпљујуће борбе за шампионску титулу. Сви у клубу размишљамо само о победи – рекао је Марко Николић пред бројним представницима медија.
Николић је још једном одао признање својим играчима због серије од 36 утакмица без пораза и последњи пут у сезони позвао да одиграју нову квалитетну партију.
– Остаје жал што сам пропустио финале Купа у мом прошлом мандату у Партизану. Имам безброј мотива, а сигуран сам да ће и моји играчи бити на нивоу какав изискује финале. Задовољни смо због титуле, можда неко каже и растерећени, али морамо да имамо поштење према нашим навијачима и да им приредимо радост.
Капитен Партизана (у одсуству Саше Илића који у игру углавном илази са клупе) Мирослав Вулићевић нада се освајању дупле круне.
– Испражњени смо после освајања титуле, али боримо се за трофеј и да се одужимо навијачима. Морамо да крунишемо сезону на прави начин – рекао је искусни десни бек.

Тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски очекује праву фудбалску представу на стадиону у Хумској.
– Очекујем добар меч и спектакл, сви актери морају да буду на нивоу какав доликује. Играо сам финала као тренер и играч, знам какав је осећај, очекујем да наша екипа после изгубљене титуле пронађе снагу и победи – рекао је Бошко Ђуровски.
Тренер црвено-белих је нагласио да ће покушати свом тиму да пренесе поуке из три вечита дербија ове сезоне.
– Партизан има препознатљиву игру од доласка Марка Николића, добро су организовани и играју квалитетно. Не бих причао о манама Партизана, треба да остане тајна – рекао је Бошко Ђуровски, уз напомену да не жели да се враћа на претходне изјаве о освојеној титули Партизана, као и да ће честитати колеги Николићу уколико црно-бели тријумфују.
Капитен црвено-белих Александар Луковић предност је дао Партизану, пре свега због психолошког момента и титуле.
– Можда трофеј Купа има мањи значај, али нама је остао само он и даћемо све од себе да дођемо до њега. Ко боље уђе у утакмицу славиће у дербију – закључио је Александар Луковић.
Финале Купа Србије игра се у суботу од 18 сати на стадиону Партизана.