U 17

VAŽNA POBEDA KADETA PROTIV LITVANIJE U PRVOM KOLU PRVOG KRUGA KVALIFIKACIJA ZA EP

30.09.2018.

STRELCI: 0:1 Čolić 53, 0:2 Baić 61, 1:2 Abramavičius 82.Stadion:Budafok – Budimpešta.Sudija:Danijar Sakči (Kazahstan).

SRBIJA: Slavković, Despotovski, Knežević (od 77. Drezgić), Nikolić, Kadijević, Blagojević, Luković (od 46. Miladinović), Radulović, Ergelaš (od 70. Eleven), Čolić, Baić (od 77. Babić).Selektor Milan Kuljić

LITVANIJA: Valeckas, Vainikaitis, Stankevičius, Tutiškinas, Baltrunas, Dovidaitis (od 62. Abramavičius), Dedura, Žebrauskas, Zingertas, Burba, Mikulenas (od 80. Mantinis).

Važna pobeda kadetske selekcije Srbije (U-17) u prvom meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici selektora Milana Kuljića bili su bolji od vršnjaka iz Litvanije i golovima Čolića i Baića slavili zasluženo – 2:1(0:0).

Srbija je bila mnogo bolji rival, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji s obzirom na broj prilika koje smo stvorili. Litvanci su uspeli iz jednog kontranapada da ublaže poraz, ali pobeda se nije dovodila u pitanje.

U drugom meču naše grupe domaćin Mađarska i Rumunija su igrali bez golova, a 3.oktobra rival nam je Rumunija.

Selektor Milan Kuljić ne krije da je zadovoljan ishodom uz napomenu da realizacija može biti bolja.

-Prva utakmica na turnirskom takmičenju uvek ima specifičnu tezinu. Bilo je teško igrati sa protivnikom koji se brani sa 10 igrača u niskoj ili srednjoj zoni. Raduje me broj stvorenih šansi i dva postignuta gola. Svakako ćemo morati da radimo na segmentu realizacije. Utakmica se igra 90 minuta i na ozbiljnom nivou ne smemo dozvoliti luksuz da primimo gol iz jednog šuta. Čestitam igračima na pristupu, iskazanoj želji i zasluženoj pobedi – rekao je posle meča Milan Kuljić.