Media

VANREDNA SKUPŠTINA FSS | VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA AKREDITOVANE MEDIJE

13.03.2023.

Poštovani,

Ukupan broj akreditovanih medija (novinari, snimatelji, fotoreporteri) maltene je trocifren i trudili smo se da u skladu sa fizičkim mogućnostima gotovo svim relevantnim zahtevima izađemo u susret.

S obzirom na to, molimo vas da se pridržavate sledećeg protokola pre, posle i tokom sutrašnje Skupštine:

1. Ulazak akreditovanih medija u SC FSS biće omogućen od 12 do 13 časova (pre i posle toga neće biti dozvoljen ulaz u SC).
Mediji mogu koristiti parking prostor van SC i prilikom ulaska u SC obavezna je akreditacija na uvid ili lični dokument za medije van Beograda koji akreditaciju preuzimaju na ulazu. Molimo vas da „dress code“ bude primeren događaju, npr. neće biti dozvoljen ulaz u trenerci, itd…

2. Snimatelji, fotoreporteri kao i novinari (mobilni telefon) imaće mogućnost da naprave materijal u označenoj zoni ispred glavnog ulaza u zgradu SC do 13 sati i 30 minuta

3. Ulazak medija u salu gde se održava Skupština biće najkasnije do 13.45. Po ulasku u salu novinari i snimatelji odmah zauzimaju svoja mesta sa kojih mogu pratiti ulazak delegata. Fotoreporteri će imati mogućnost slobodnog (označene zone) kretanja i fotografisanja u sali do početka skupštine. Zatim zauzimaju mesta između novinara i snimatelja. Prostor za medije je u donjem delu sale.

4. Slikanje i snimanje je dozvoljeno samo u sali i ispred ulaza u SC (ne i u hodniku iz kojeg se ulazi u salu, kao i u prostoriji iz koje se ulazi u hodnik)

5. Mediji će pre, tokom i posle Skupštine imati mogućnost boravka u sali gde se održava Skupština, kao i u javnom prostoru koji se nalazi u donjem delu SC (pres sala, kafić…). Obebeđeno je posluženje (hrana, kafa, voda, sokovi…) Nije dozvoljen boravak medija na spratu osim u sali gde se održava Skupština. Fudbalski savez Srbije direktno radi prenos Skupštine na svom Jutjub kanalu. Prenos će biti emitovan na televizijskim ekranima u javnim prostorijama SC.

6. Molimo predstavnike medija da sve vreme nose akreditacije na vidnom mestu kako bi se izbegle evenutalna konfuzija. Takođe vas molimo da obavezno isključite zvuk i utišate (silent mode) mobilne telefone po ulasku u salu.

7. Ukoliko broj akreditovanih medija bude veći od predviđenog broja mesta u sali prednost prilikom određivanja sedećih mesta za novinare imaće medijski partneri FSS, mediji koji redovno prate aktivnosti FSS, štampani i digitalni mediji, televizije i TV agencije. Isto se odnosi i na pozicije fotoreportera kao i snimatelja.

8. Fudbalski savez Srbije neće organizovati autobuski prevoz za medije.

Hvala na razumevanju i srdačan pozdrav.