Media

ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ФСС | ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА АКРЕДИТОВАНЕ МЕДИЈЕ

13.03.2023.

Поштовани,

Укупан број акредитованих медија (новинари, сниматељи, фоторепортери) малтене је троцифрен и трудили смо се да у складу са физичким могућностима готово свим релевантним захтевима изађемо у сусрет.

С обзиром на то, молимо вас да се придржавате следећег протокола пре, после и током сутрашње Скупштине:

1. Улазак акредитованих медија у СЦ ФСС биће омогућен од 12 до 13 часова (пре и после тога неће бити дозвољен улаз у СЦ).
Медији могу користити паркинг простор ван СЦ и приликом уласка у СЦ обавезна је акредитација на увид или лични документ за медије ван Београда који акредитацију преузимају на улазу. Молимо вас да „dress code“ буде примерен догађају, нпр. неће бити дозвољен улаз у тренерци, итд…

2. Сниматељи, фоторепортери као и новинари (мобилни телефон) имаће могућност да направе материјал у означеној зони испред главног улаза у зграду СЦ до 13 сати и 30 минута

3. Улазак медија у салу где се одржава Скупштина биће најкасније до 13.45. По уласку у салу новинари и сниматељи одмах заузимају своја места са којих могу пратити улазак делегата. Фоторепортери ће имати могућност слободног (означене зоне) кретања и фотографисања у сали до почетка скупштине. Затим заузимају места између новинара и сниматеља. Простор за медије је у доњем делу сале.

4. Сликање и снимање је дозвољено само у сали и испред улаза у СЦ (не и у ходнику из којег се улази у салу, као и у просторији из које се улази у ходник)

5. Медији ће пре, током и после Скупштине имати могућност боравка у сали где се одржава Скупштина, као и у јавном простору који се налази у доњем делу СЦ (прес сала, кафић…). Обебеђено је послужење (храна, кафа, вода, сокови…) Није дозвољен боравак медија на спрату осим у сали где се одржава Скупштина. Фудбалски савез Србије директно ради пренос Скупштине на свом Јутјуб каналу. Пренос ће бити емитован на телевизијским екранима у јавним просторијама СЦ.

6. Молимо представнике медија да све време носе акредитације на видном месту како би се избегле евенутална конфузија. Такође вас молимо да обавезно искључите звук и утишате (silent mode) мобилне телефоне по уласку у салу.

7. Уколико број акредитованих медија буде већи од предвиђеног броја места у сали предност приликом одређивања седећих места за новинаре имаће медијски партнери ФСС, медији који редовно прате активности ФСС, штампани и дигитални медији, телевизије и ТВ агенције. Исто се односи и на позиције фоторепортера као и сниматеља.

8. Фудбалски савез Србије неће организовати аутобуски превоз за медије.

Хвала на разумевању и срдачан поздрав.