A selekcija

USPELA AMERIČKA PRIČA

30.01.2017.

Maraš, Manojlović, Paločević, Miletić i Plavšić: Igračima treba dati pravu šansu, u našoj ligi ima kvaliteta, hvala selektoru Muslinu

Slika iz svlačionice kao najbolji svedok meča koji je Srbija odigrala na travi stadiona u San Dijegu. Radost igrača iz domaće lige koji su branili čast srpskog fudbala u Americi i potvrda opravdanosti ovakvih mečeva za samu ligu, klubove i igrače, odnosno nacionalni savez. Srbija je ostavila dobar utisak u San Dijegu, izborila remi protiv daleko iskusnije selekcije i zato je razumljivo zadovoljstvo u glasu onih koji su nosili dres reprezentacije na Kvalkom areni.

Defanzivac Rada, Nikola Maraš, imao je mnogo duela protiv snažnih napadača SAD…

-Teška utakmica za nas, a ja sam sredinom drugog poluvremena imao problema sa grčevima u oba lista, sve kao posledica još uvek nedovoljne pripremljenosti. Bez obzira, mislim da smo junački izdržali i parirali iskusnijem rivalu, odigrali dobru utakmicu.Pokazali smo Srbiji da se u našoj zemlji igra dobar fudbal i da imamo dobre igrače kojima samo treba dati pravu šansu. Hvala selektoru u ime saigrača na prilici koju nam je ukazao, jer mislim da smo se pokazali mnogo bolje nego u Dohi, kada praktično nismo ni imali prilike da se kroz veći rad upoznamo. Nadam se da je ova slika iz San Dijega popravila utisak o nama i našem prvenstvu – iskren je bio Nikola Maraš.

Mladi golman Crvene zvezde Filip Manojlović delovao je dosta sigurno…

-Zadovoljan sam, naravno, što se tiče rezultata. Amerikanci nisu imali mnogo pravih prilika za gol, ali su konstantno bili pretnja. Drago mi je da nismo primili gol, a na kraju smo mogli i da pobedimo. Kompletan utisak je veoma pozitivan i pohvalio bih saigrače za sve što su uradili tokom utakmice – kaže velika budućnost srpskog fudbala.

Vezista Vojvodine Aleksandar Paločević imao je čast da kao kapiten predvodi ekipu u San Dijegu…

-Mislim da smo u ovom trenutku dali svoj maksimum, s obzirom na sve okolnosti, pripremni trenutak, dug put koji smo imali, promenu vremenske zone i ogromne razlike u temperaturi. Bilo mi je teško da se prilagodim, ali kako je utakmica odmicala sve je bilo lakše. Pokazali smo da možemo da igramo ozbiljan fudbal, domaćin nije bio bolji rival, a verujem da selektor u perspektivi može da računa i na igrače iz naše lige – rekao je kapiten Srbije u meču sa SAD.

Nemanja Miletić je za kratko vreme doživeo mnogo lepih stvari. Sjajnim igrama u Javoru obezbedio je poziv Partizana, a onda dobrim igrama u klubu iz Humske zaslužio i poziv selektora Slavoljuba Muslina…

-Za nas je ovo bila izuzetno važna utakmica sa, na kraju, dobrim ishodom protiv jedne jake ekipe. Svi smo zadovoljni, jer za mnoge od nas ovo je nešto sasvim novo. Biti u reprezentaciji sa zahtevima koji se traže, zaista je privilegija za svakog pojedinca.Meč sa SAD je ogromno iskustvo, sam boravak, onda i utakmica ostaće u lepom sećanju – ne ostavlja dilemu levi bek Partizana.

Zvezdina „zujalica“ Srđan Plavšić vodio je bitku na sredini terena sa daleko iskusnijim igračima domaće reprezentacije…

-U početku smo imali malo problema, jer je i vreme bilo dosta teško za igru. Kako je utakmica odmicala delovali smo sve bolje i na kraju možemo da budemo zadovoljni igrom i rezultatom.Pokazali smo da u našoj ligi ima dobrih igrača za budućnost – istakao je Srđan Plavšić.