Futsal selekcija poražena u prvoj proveri protiv Italije - 0:3(0:3)

30.01.2017.

STRELCI: 1:0 De Oliveira 5:30, 2:0 De Oliveira 9:56, 3:0 Merlim 15:07. Srbija (Rajčević) promašila kazneni udarac sa 10 metara (13:39). Dvorana u Arzinjanu. Gledalaca oko 1000. Sudije: Anđelo Galante (Atalanta), Nikola Aleksić (Srbija), Daniele Di Resta (Rim).
ITALIJA: Moliterno, Erkolesi, Lima, Boaventura, Kastanja, Bordinjon, De Oliveira, Fusari, Monfroi, Merlim, Murilo, Skinja, Terenci, Čikincio.
SRBIJA: Momčilović, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Ramić, Rakić, Milosavac, Matijević, Stanković, Tomić, Lazarević, Filipović, Stojković.
U prvoj od dve provere u Italiji, futsal reprezentacija Srbije poražena je od selekcije domaćin u Arzinjanu rezultatom 3:0. Drugi meč istih selekcija igra se sutra u Viljorbi. Ove utakmice služe selektoru Goranu Ivančiću kao priprema za aprilski start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
U kvalifikacijama za EP Srbija se nalazi u grupi 5 sa aktuelnim prvakom Evrope Španijom, zatim neugodnom selekcijom Poljske i pobednikom preliminarne runde grupe B u kojoj se nalaze Grčka, Moldavija, Vels i San Marino. Očekuje se da Grci kao favoriti budu pobednici ove grupe i uključe se u poslednji krug kvalifikacija za plasman na EP, a mečevi naše runde kvalifikacija na programu su od 4. do12. aprila 2017. godine. Utakmice preliminarne runde koja broji sedam grupa igraju se od 23. januara do 1. februara 2017. godine.