Vesti

U21 | POSLE RAZGOVORA SA DIREKTOROM MLAĐIH KATEGORIJA NIKOLOM LAZETIĆEM, VLADA NOVEVSKI OBLAČI DRES SRBIJE

15.03.2021.

Novi direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić apostrofirao je nedavno da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti i regrutacija igrača koji poseduju veliki potencijal, a koji do sada zbog „pasoša“ ili činjenice da ih FSS „nije primetio“, nisu nastupali za neku od mlađih selekcija Srbije. Misli se na igrače iz dijaspore koji su rođeni u inostranstvu i već su igrali za nacionalne selekcije tih zemalja, odnosno talentovane momke koji dolaze sa prostora eh – Ju. Novo ime na tom spisku koje će uskoro debitovati za mladu reprezentaciju Srbije (U21) jeste Vlada Novevski (generacija 2002.), sada već, može se reći, bivši reprezentativac mlađih kategorija Severne Makedonije.

-Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast – rekao je Vlada Novevski, krilni napadač Vojvodine koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa novosadskim klubom.

Talentovani igrač ističe razloge zbog kojih je doneo ovu važnu odluku…

-Jednostavno procena je da ću imati bolje uslove za razvoj, poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama – zaključio je Vlada Novevski.