Vesti

NIKOLA LAZETIĆ | ZADOVOLJAN SAM ZBOG DEBIJA TETEKA, OČEKUJEMO JOŠ BISERA IZ INOSTRANSTVA U DRESU SRBIJE

13.03.2021.

Prijateljska utakmica selekcije do 19 godina Rumunije i Srbije u Aradu (0:0) ostaće upamćena i zbog debija za nacionalni tim jednog od najperspektivnijih igrača koje ova generacija ima Dejana Teteka. Reč je o veoma talentovanom fudbaleru, vezisti Redinga koji vodi srpski stručnjak Veljko Paunović. Tetek je rođen u Engleskoj, igrao je i za mlađe kateogrije ove zemlje. Uz veliku podršku porodice nedavno je odlučio da obuče dres Srbije.

„Izuzetno smo zadovoljni zbog toga. Dugo se na tome radilo i konačno je uspešno završeno. Takođe veliko hvala i Veljku Paunoviću. Iako nije obavezan termin za odigravanje međunarodnih utakmica Paunović nam je izašao u susret i dozvolio Dejanu da se priključi reprezentaciji. Tetek nije jedini talentovani igrač iz inostranstva kojeg bismo želeli da vidimo kod nas. Nastavili smo da radimo na tome da se što više igrača iz dijaspore opredeli da bude deo reprezentativnog sistema FS Srbije i vrlo brzo ćemo na raspolaganju imati slične igrače poput Teteka“, rekao je direktor mlađih kategorija FS Srbije Nikola Lazetić“.

I Dejan Tetek ističe oduševljenje prvom utakmicom u dresu Srbije u prijateljskom meču sa Rumunijom u Aradu.

„Ponosan sam i srećan što sam debitovao za reprezentaciju Srbije. Mislim da je moja igra i igra celog tima bila sasvim korektna. Naravno, bilo bi lepo da smo upisali pobedu ali ovo je prva utakmica koju smo zajedno odigrali i predstavlja dobro iskustvo za tim. Mislim da ćemo u budućnosti biti sve bolji“.

Ne krije Dejan da je osećaj poseban…

„Nositi dres Srbije je velika čast, kao i obaveza jer se trudiš da prestavljaš svoju zemlju na najbolji način bilo gde u svetu. Moram da naglasim da sam sa saigračima super, svi su me lepo prihvatili. Družimo se i pričamo o svojim iskustvima iz fudbala, ali i o svakodnevnom životu. Atmosfera u reprezentaciji je zaista dobra. Dopada mi se način rada i sve funkcioniše na najboljem nivou. Hvala stručnom štabu i Fudbalskom savezu na pozivu i prilici da debitujem za reprezentaciju Srbije“ rekao je Dejan Tetek.