Вести

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ | ЗАДОВОЉАН САМ ЗБОГ ДЕБИЈА ТЕТЕКА, ОЧЕКУЈЕМО ЈОШ БИСЕРА ИЗ ИНОСТРАНСТВА У ДРЕСУ СРБИЈЕ

13.03.2021.

Пријатељска утакмица селекције до 19 година Румуније и Србије у Араду (0:0) остаће упамћена и због дебија за национални тим једног од најперспективнијих играча које ова генерација има Дејана Тетека. Реч је о веома талентованом фудбалеру, везисти Рединга који води српски стручњак Вељко Пауновић. Тетек је рођен у Енглеској, играо је и за млађе катеогрије ове земље. Уз велику подршку породице недавно је одлучио да обуче дрес Србије.

„Изузетно смо задовољни због тога. Дуго се на томе радило и коначно је успешно завршено. Такође велико хвала и Вељку Пауновићу. Иако није обавезан термин за одигравање међународних утакмица Пауновић нам је изашао у сусрет и дозволио Дејану да се прикључи репрезентацији. Тетек није једини талентовани играч из иностранства којег бисмо желели да видимо код нас. Наставили смо да радимо на томе да се што више играча из дијаспоре определи да буде део репрезентативног система ФС Србије и врло брзо ћемо на располагању имати сличне играче попут Тетека“, рекао је директор млађих категорија ФС Србије Никола Лазетић“.

И Дејан Тетек истиче одушевљење првом утакмицом у дресу Србије у пријатељском мечу са Румунијом у Араду.

„Поносан сам и срећан што сам дебитовао за репрезентацију Србије. Мислим да је моја игра и игра целог тима била сасвим коректна. Наравно, било би лепо да смо уписали победу али ово је прва утакмица коју смо заједно одиграли и представља добро искуство за тим. Мислим да ћемо у будућности бити све бољи“.

Не крије Дејан да је осећај посебан…

„Носити дрес Србије је велика част, као и обавеза јер се трудиш да престављаш своју земљу на најбољи начин било где у свету. Морам да нагласим да сам са саиграчима супер, сви су ме лепо прихватили. Дружимо се и причамо о својим искуствима из фудбала, али и о свакодневном животу. Атмосфера у репрезентацији је заиста добра. Допада ми се начин рада и све функционише на најбољем нивоу. Хвала стручном штабу и Фудбалском савезу на позиву и прилици да дебитујем за репрезентацију Србије“ рекао је Дејан Тетек.