Вести

U21 | ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА ДИРЕКТОРОМ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА НИКОЛОМ ЛАЗЕТИЋЕМ, ВЛАДА НОВЕВСКИ ОБЛАЧИ ДРЕС СРБИЈЕ

15.03.2021.

Нови директор млађих категорија ФСС Никола Лазетић апострофирао је недавно да ће један од приоритета у његовом раду бити и регрутација играча који поседују велики потенцијал, а који до сада због „пасоша“ или чињенице да их ФСС „није приметио“, нису наступали за неку од млађих селекција Србије. Мисли се на играче из дијаспоре који су рођени у иностранству и већ су играли за националне селекције тих земаља, односно талентоване момке који долазе са простора ех – Ју. Ново име на том списку које ће ускоро дебитовати за младу репрезентацију Србије (U21) јесте Влада Новевски (генерација 2002.), сада већ, може се рећи, бивши репрезентативац млађих категорија Северне Македоније.

-После разговора са директором Николом Лазетићем дефинитивно сам, заједно са родитељима, донео одлуку да после четири године наступа за све категорије Северне Македоније, заиграм за Србију. И биће ми част – рекао је Влада Новевски, крилни нападач Војводине који је недавно потписао професионални уговор са новосадским клубом.

Талентовани играч истиче разлоге због којих је донео ову важну одлуку…

-Једноставно процена је да ћу имати боље услове за развој, поверење на које сам наишао у Фудбалском савезу Србије гарантује ми добар рад и надам се потпуну афирмацију. У Војводини сам од пионира, познајем велики број играча у селекцији и на мени је да се напорним радом наметнем. Овим путем бих се захвалио и Фудбалском савезу Северне Македоније на свему што сам доживео у млађим селекцијама – закључио је Влада Новевски.